madela -> Pastirska! (2.3.2007 14:06:00)
|
> V hribovski vasici, bogu za hrbtom, je živela mlada punca Francka. > Nekega jutra se zbudi in med nogami začuti močno ščemenje, ki ni in ni > nehalo. > > Po parih dnevih se odpravi vprašat župnika za > nasvet, kako naj se reši tega ščemenja. > > "Veš, to ti je muha noter zlezla in zdaj ne more ven, zato te tako srbi. > Vem kakšna je rešitev, a ti žal ne smem pomagat, ker sem župnik?" > > Francka žalostna zapusti cerkev. > Na polju vidi soseda Poldeta, kako v potu svojega znoja, okopava krompir. > Pove mu vse glede muhe in ga zaprosi za pomoč, > > Polde pa: "Jaz bi ti že rade volje pomagal, a sem žal > prestar za kaj takega.." > > Nato pride do pašnika, kjer je pasel krave mlad postaven pastir. > Ko mu zaupa svoj problem in ga zaprosi za pomoč, se pastir veselo nasmehne > in ji reče, naj sleče obleko. > > Francka jo sleče. > > Modrček je kar pokal od napetih prsi, gate pa so bolj odkrivale kot > skrivale, njeno mednožje. > Potem ji pastir reče naj sleče še to dvoje, se uleže predenj in da noge > narazen. > > Francka ga brez obotavljanja uboga. > Nato tudi pastir sleče svoje hlače pa gate, počepne pred Francko in se > poserje: > > "Če to ne bo zvabilo muhe ven, potem pa res ne vem kako še pomagat?."
|
|
|
|