varovalna ograjica za posteljo (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


bebica -> varovalna ograjica za posteljo (2.3.2007 8:19:42)

Našemu 2,5 letniku smo začeli opremljati svojo sobico. Ker soba ni največja, bi posteljo naredili malo višje, da bi pod njo imel še prostor za igro in igrače. In ker naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bolj nemirno spi in ponoči vstaja, moramo obvezno dati neko varovalo. Ampak, kar sem gledala, se dobijo samo take bolj nizke ograjice, kar za nas vsekakor ne pride v poštev. Ima katera kako idejo oz. sliko. Pa ne bi mu rada ravno "kletke" postavila.
Saj se bomo še z mizarjem pogovorili, ideje pa so vseeno zelo dobrodošle.




Nika v službi -> RE: varovalna ograjica za posteljo (2.3.2007 8:50:05)

No, kakšna telepatija. Ravnokar sem sama hotela odpreti podobno temo. Naša je sicer stara 1,5 let, vendar je dilema enaka, ker je ponoči izjemno nemirna. najhuje je, da se v spanju usede, potem pa z glavo v prostem padu pikira proti ležalni površini. Vse strani postelje moram imeti tako primerno zaščitene, povrhu pa še varovalno ograjo, ki mora pokriti čim večjo površino.

V BC in Pikapolonici se dobijo varovalne ograje z mrežo 90 cm in 150 cm - glej sliko spodaj.  Če pa ima kakšna še boljšo idejo, se toplo priporočam. Jaz bi namreč potrebovala kakšno prenosno, zložljivo varianto, ker veliko potujemo (v prenosni postelji pa noče spati).[image]http://www.pikapolonica.com/shop/slike/varovalnaograjazp.jpg[/image]




trixi -> RE: varovalna ograjica za posteljo (2.3.2007 9:14:00)

En mali nasvet. Točno tako imamo mi, še novo, zapakirano, nikoli rabljeno. Ker če imaš posteljo, v kateri je jogi noter, mislim tako, da ni samo položen na dno postelje, da je še rob okoli je ta zadeva totalno neuporabna. In, če ti že uspe nekako tiste nogice pod jogi potlačit (in potem jogi ven štrli) da ne govorim o tem sistemu, da lahko ograjico odpreš, ker to je pa absolutno neizvedljivo. Če imaš pa posteljico brez roba je pa super zadeva.




Anonimen -> RE: varovalna ograjica za posteljo (2.3.2007 9:55:25)

Mi imamo tako, imamo navadno posteljo z robom, pa jo vseeno  spravimo notri. Ko smo jo kupovali, smo se v BC zmenili, da bomo doma pač probali, če gre, sicer jo prinesemo nazaj. In je šlo. Zdaj jo imamo kakšni dve leti, pa je kar v redu. Zložit se pa da, kadar jo vzameš ven, sicer pa ne.




bebica -> RE: varovalna ograjica za posteljo (2.3.2007 11:38:42)

In približno koliko je visoka ta ograja? Je primerna za pograd?




Anonimen -> RE: varovalna ograjica za posteljo (2.3.2007 11:48:24)

Pojma nima. Približno 30 cm, recimo. Bom doma zmerila. Ja, je primerna za pograd, samo čez pa seveda otrok lahko spleza. Moraš računati s tem, da so take ograje namenjene temu, da ko se otrok v spanju obrača, da ne pade dol. Ne da ne bi mogel čez zlesti.




bebica -> RE: varovalna ograjica za posteljo (2.3.2007 12:44:15)

Aha, hvala za info. Saj pri nas je to problem, ker rabimo tako ograjo, da čez ne more. Ker sedaj spi v otroški posteljici z ograjico in ponoči spleza čez ograjo in k nama. In ker to dela na pol v spanju, se bojim, da do tega pride tudi, ko bo v večji postelji in na pogradu.
Mah, nekaj bomo že zmutili. Ker ograje do stropa (od pograda do stropa), mu pa tudi ne mislim dati. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Malo sem gledala, da bi mu, dokler ne gre v šolo, kupili tisto modro sobico (posteljo, omaro in predalnik - mizico in stolčke že ima) v Ikei in potem, ko gre v šolo pa ornk sobo s pisalno mizo in posteljo navrhu.
Pa spet nastane problem: dvojni strošek. Čeprav ta iz Ikee niti ni tako draga. Raje 100 jurjev (bivših) več, kot da se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] poškoduje.
Ja, saj vem, kompliciram  100/h in hkrati na glas razmišljam. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]





sazi -> RE: varovalna ograjica za posteljo (2.3.2007 12:49:43)

Znanci so meli za hčerki pograd in zgoraj je pala stareša že, ko je imela 18 mesecev. So pa imeli vertikale kot ograjico res do stropa potegnjeno. Jim je pa cel pograd s stopnicami vred naredil mizar.




TVN -> RE: varovalna ograjica za posteljo (2.3.2007 19:15:33)

Ej, Trixi, hvala. Na to pač nisem pomislila. Bo res treba poskusit, kot je naredila Splišni.

Mašinca, človek sploh ne pomisli na take malenkosti, ki pa lahko zadevo povsem spremenijo.

Če ima še kdo kakšno idejo, se priporočam, predvsem me še vedno zelo zanimajo mobilne, zložljive zadeve.

LP!




Anonimen -> RE: varovalna ograjica za posteljo (2.3.2007 19:38:17)

Ogajica je visoka 35 cm.

Sicer pa se to čisto enostavno naredi. Na ograjico, lahko o tamale posteljice, se našfaufa tiste nosilce za police ... kako se jim že reče ... uf, na koncu jezika imam ... in se samo spodaj pod jogi zatakne. Ni pa to potem zložljivo, to pa res. Tako je naredil moj sodelavec za svoje otroke, pa je menda prav super.




Stran: [1]