Nadomestna gradnja-katera hišna št.? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

Kati23 -> Nadomestna gradnja-katera hišna št.? (2.3.2007 8:13:28)

Pozdravljeni!

Zanima me, ali v primeru nadomestne gradnje (prej je bila štala, zdaj bo nova hiša) ostane hišna št. ista kot prej? Prej 5, zdaj 5...? Namreč, po porodu bi se rada prijavila za stalno k fantu, vendar pa ne vem, če se mi splača, ker če bi bila zdaj na št. 5 in potem kasneje, ko se bova vselila v novo hišo, na drugi št., to pomeni, da moram 2x menjat dokumente, kar se mi pa zdi brezveze in tudi drago je. Če bi bila pa tudi potem ista hišna št. (in seveda tudi ulica, ker bo nova hiša zraven) ni pa nobenega problema in bi se lahko za stalno prijavila. Ima kdo tako izkušnjo oz. da mi lahko točno pove? Kaj pa če si samo začasno prijavljen, se to tudi upošteva kot "družina" in koliko časa sem lahko začasno prijavljena na nekem naslovu? Hvala. Lep pozdrav!

Lunca1 -> RE: Nadomestna gradnja-katera hišna št.? (2.3.2007 8:19:48)

Začasno si lahko prijavljena več let, samo moraš podaljševati vsako leto.

Anonimen -> RE: Nadomestna gradnja-katera hišna št.? (2.3.2007 8:23:44)

Za nadomestno gradnjo ostane potem ista številka,samo malo čudno mi je,da ste imeli na štali številko.
Midva imava isto situacijo,vendar na starem objektu,ki je bil prej vpisan kot hlev ni bilo številke in se tudi ni dala dobiti,tako,da bova novo dobila,ko končava nnadomestno gradnjo,oziroma,ko dobiva gradbeno dovoljenje.

Kati23 -> RE: Nadomestna gradnja-katera hišna št.? (2.3.2007 8:31:16)

Sej ne vem, če je bla glih na štali št. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] je pa bila pod isto parcelno št., ne vem če ima to kaj veze. Namreč takole je: stara hiša (že 60 let, v kateri njegova mami živi), potem je štala oz. parcela za najino hiško in zraven še ena manjša hiška v kateri sva zdaj in bova tudi dokler se ne seliva v svojo, in obe te hiše so pod št. 5 vpisane oz. pod nevemkatero parc. št. (vglavnem, ista je). A potem ostane ista hišna št. za naju kot je npr. na stari hiši (št. 5) ali bi morala biti že prej na tem mestu stanovanjska hiša in ne štala, da bi ostala ista hišna št.? Kompliciram a ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] bom še na občini vprašala.

Kati23 -> RE: Nadomestna gradnja-katera hišna št.? (2.3.2007 8:33:36)

Aha Dalija, če te prav razumem, je bila tudi na vajini parceli prej štala in ker ni bilo št. bosta dobila novo. Samo pri nama sta na isti parcelni št. še 2 hiši, kot sem že rekla, to pa je verjetno spet drugače. Res najboljše, da se še na občini pozanimam.

bamby -> RE: Nadomestna gradnja-katera hišna št.? (2.3.2007 9:47:28)

Po moje št. parcele nima nič s hišno št. Si mislim, da ima vsak stanovanjski objekt svojo št. Morda ti lahko dodajo edino 5a [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Gordana-3 -> RE: Nadomestna gradnja-katera hišna št.? (2.3.2007 10:24:34)

mislim, da ostane 5. mi imamo eno parcelo, kjer je gor kozolec in ima tud hišno številko. ne porušimo ga iz tega razloga, ker hišna št. propade, če v določenem času tam ne zgradiš hiše oz. nekega drugega objekta. vsaj tako je bilo prej.

Anonimen -> RE: Nadomestna gradnja-katera hišna št.? (2.3.2007 10:36:23)

Dve hiši ne moreta imeti iste hišne št.
Če je 5 hišna št. od starejše hiše in od štale bosta vidva dobila novo. Ker štale uradno nimajo hišnih št., včasih so jih dajali.

To je v primeru da bo stara hiša ostala. No tako sem jaz razumela da stara hiša ostane, na mestu štale pa bosta zidala novo. Štala ima pa isto št. kot hiša. A prav razumem?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Nadomestna gradnja-katera hišna št.? (2.3.2007 21:49:29)

Z nadomestno gradnjo pa pohiti - oz. s pridobitvijo grabenega dovoljenja, ker nov zakon, ki bo sprejet nekje sred marca predvideva, da je nadomestna gradnja objekta samo taka gradnja, ki ohranja gabarite in mesto gradnje ter rabo (hlev je hlev in ne hiša, skedenj je skedenj in nehlev itd...) nespremenjeno.
Kar pomeni, da s hišno številko ne boš iimela problemov, ker boš na mestu od hleva lahko zgradila samo hlev in ne hiše.

Za hišo boš morala imeti čist navadno gradbeno dovoljenje.

arijana.. -> RE: Nadomestna gradnja-katera hišna št.? (2.3.2007 22:18:30)

Midva sva gradila hišo na mestu, kjer je prej stal kozolec, ki je pripadal hiši s št. 6. Ko sva se vselila sva dobila novo številko.
Vendar pa so nama to, da je na tem mestu prej stal objekt samo minimalno upoštevali pri komunalnem prispevku, ve ostalo pa je moralo biti narejeno kot za novogradnjo.

Stran: [1]