Vijoličarka -> RE: odnos z šefom (1.3.2007 22:49:56)
|
Uh, težka tale. Ja, pogosto skušajo šefi očarati novo sodelavko. Ampak previdno - šele mesec dni se poznata, zaenkrat vesta drug o drugem samo najlepše. No, jaz sem enkrat pustila službo tudi zato, ker nisem prenesla, da se je direktor pogovarjal z mojim dekoltejem in se zraven nagravžno slinil, sicer so bile tudi druge stvari čudne. Na komplimente odgovarjaj z enozložnicami: "Hvala." In ne preveč navdušeno. Komplimentov mu nikakor ne vračaj. In skušaj se čim manj pogovarjati o neslužbenih stvareh, če se le da, pogovor skrajšaj in spet obrni na službene zadeve. Če bosta šla na kavo, pojdi samo za 15 minut (se ti mudi domov, si mati in gospodinja in ne, zaradi tega se ne počutiš utesnjene). Pogovor pelji stran od intimnih zadev, pa četudi boš malo trapasto izpadla. Najbolje, da se razgovoriš, kako je tvoj mož sposoben - ga pohvališ tam, kjer ga je za pohvaliti. Kaj pa vem, sam je položil ploščice v kopalnici ali kaj podobnega. Daj vedeti, da si zadovoljna s svojim življenjem in si ne želiš spremembe. V glavnem, če ti bo uspelo - kot da se njegovega zanimanja ne zavedaš, ker te sploh ne zanima. Drugače je pa res - dotikanje z roko, polaganje rok na ramena, to ni prav. Možno je sicer, da je tak tip človeka, ki se pač tako obnaša, brez da bi imel kakšne namene, npr. moška čvekulja. Sem nekoč imela takšnega sodelavca, je bil skoraj prava baba. Ta je tudi vse trepljal, vendar v njegovem načinu ni bilo nič napadalnega, pa prvi je videl, katera ima novo obleko in frizuro. je pa res, da ni nikogar na kavo vabil, ker se mu je mudilo domov kuhat, pa po otroke v vrtec.
|
|
|
|