Spet dohodnina, ali me lahko prijavi kot..... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

saraja -> Spet dohodnina, ali me lahko prijavi kot..... (1.3.2007 20:42:53)

Pozdravljene!!

Smo tričlanska družina. SE bom kar k vprašanju spravila!!! FAnt in jaz imava prijavljeno skupno gospodinjstvo, jaz prej nisem bila nikoli zaposlena, sem se pa tik pred porodniškem zaposlila pri njemu kot gospodinjska pomočnica, da prejemam par evrov pač več.
Zdaj pa vprašanje, ali me lahko on uveljavlja kot vzdrževanega člana v dohodnini??

Vas prosim za odgovore!!!

Saraja

Valentina -> RE: Spet dohodnina, ali me lahko prijavi kot..... (1.3.2007 22:00:17)

IZVIRNO SPOROČILO: saraja

Zdaj pa vprašanje, ali me lahko on uveljavlja kot vzdrževanega člana v dohodnini?

Saraja

Lahko, če:
1. sta poročena
2. živita že >2 leti v istem (skupnem) gospodinjstvu

berti -> RE: Spet dohodnina, ali me lahko prijavi kot..... (5.3.2007 14:40:16)

Lahko te uveljavlja, ce tvoji lastni dohodki niso presegli visine olajsave za leto 2006.

Taula -> RE: Spet dohodnina, ali me lahko prijavi kot..... (22.3.2007 8:47:55)

IZVIRNO SPOROČILO: saraja

Zdaj pa vprašanje, ali me lahko on uveljavlja kot vzdrževanega člana v dohodnini?

Saraja

Lahko, če:
1. sta poročena
2. živita že >2 leti v istem (skupnem) gospodinjstvu

A pol če nista več kot dve leti na istem naslovu se ne da?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] A se da dobiti kako potrdilo za prijavo izvenzakonske skupnosti?

Tasika -> RE: Spet dohodnina, ali me lahko prijavi kot..... (22.3.2007 14:36:38)

Neporočenim parom z otrokom pogledajo skozi prste glede tistih 2 let. Naj te kar vpiše, še posebej če že imata isti stalni naslov (ne bo vedela koliko časa sta prijavljena skupaj brez poizvedbe na matičnem uradu).

Kot čas vzdrževanja pa lahko vpiše samo tiste mesece ko nisi bila zaposlena. Odvisno pač kakšni so tvoji prihodki.

Stran: [1]