|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   urnik previjanja+dojenja
1.3.2007 19:37:04   
miska2004
Pozdravljene,
mene pa zanima, koliko se držite urnika previjanja+dojenja?
Npr. če se previjata in dojita na 3h, ali v primeru, da še spi, ko je čas za previjanje, vašega sončka zbudite ali ga pustite spati, dokler se sam ne zbudi? Sprašujem zato, ker je naša pediatrinja rekla, naj user posted image  čez dan zbujam za hranjenje, da bo ponoči dlje zdržal. Pa nam na žalost ponoči ne zdrži nič dlje, včasih se zbuja celo na 2h. Stari smo 4m. Včasih ga pustim malo dlje (15min do pol ure), če ravno spi, pa vidim da ni nobene panike za hrano. Zato mi ni jasno, zakaj je ponoči problem.
Bi po eni strani rada poskusila, da ga čez dan pustim spat, če bo ponoči kaj bolje, samo me skrbi, da bo potem ponoči še slabše.

Kako pa je pri vas?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: urnik previjanja+dojenja
1.3.2007 19:41:14   
Lunc_a
Nobenega urnika nisem imela.KO se je zbudil se je zbudil,če je bila plenička polna smo jo zamenjali ,če ne je pač dlje bila na ritki,prav tako tudi za hranjenje.Ponoči pa nisem nič previjala

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: urnik previjanja+dojenja
1.3.2007 19:56:09   
metkica1
Me nisma mele nič urnika, to se mi zdi čisto brezveze tako komplicirat. Ko se je zbudila sva se previle, potem je bil že hud jok, ker je bila lakota, hitro jest.
Ponoči sva se samo dojili, previjala sem jo samo na začetku (14 dni) ponoči, oziroma če je bila pokakana drugače pa se ponoči nisma, ker se je potem že čisto prebudila. Pa tudi ni bilo nobene potrebe, ni bila plenička polna.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: urnik previjanja+dojenja
1.3.2007 20:38:19   
til
Samo zbujat ga ne! Jaz sem našga zbujala na dve uri, ker mi je tako rekla patronažna, ker je 1,5 m prezgodaj rojen in tako naj bi dobil čimprej na teži. In kaj je bilo jesti sva začela že vsako uro tako da sva včasih komaj ven prišla in sva se mogla že vrnit nazajuser posted image  bil pa je december - januar ko sem samo  naju oblečvala eno urouser posted image .Glede previjanja pa jaz ga ponoči nisem previjala podnevi pa ko sem vidl oz. čutla da je plenička polna sem jo zamenjala.


_____________________________

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: urnik previjanja+dojenja
1.3.2007 20:52:24   
x_srečka_x
Tudi jaz mislim da ga ne zbujat saj mu s tem vsiljuješ urnik, in če ga podnevi prebujaš na tri urce se bo tudi ponoči zbujal na tri, to je moje mnjenje. Jaz moje nisem nikoli budila niti na začetku ne, zbudila sem jo samo enkrat ko so mi v pornišnic rekli da naj zbudim ker je spala 4ure že, drugače pa nikoli.

(odgovor članu til)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: urnik previjanja+dojenja
1.3.2007 22:30:01   
***pika***
Mi smo brez posebnega urnika user posted image  Je pa stara 4m. Edino v porodnišnici so me opozorili, naj ne spi podnevi v kosu več kot 5 ur, ker bo zamenjala dan za noč.

Zdaj podnevi itak težko pridemo že do enournega spanja, tako da s tem nimam problemov.

Praviloma jo previjem takoj, če opazim, da je pokakana, previjem jo tudi ponoči, če se med kakanjem zbudi - ponavadi kaka tako, da gre skozi pleničko ven in je ne mislim puščati take v postelji. Če pa spi, pa pač počakam na jutro.

Večinoma previjam pred dojenjem, če je pa huda panika za jest, pa pač kasneje, ker se mi zdi grozno, da bi jo previjala medtem, ko mi joka za jest.

TUdi hraniva se brez pravega reda - ko je lačna, jo pač podojim. Praviloma ima v celem dnevu + noč od 5-6 obrokov. Med obroki podnevi so najpogosteje približno triurni razmaki, ima pa dolge nočne. Ker sem tudi sama taka, da nisem 100% vkalupljena v urnike (tudi jaz jem, ko sem lačna in ne 'ko je čas'), mi je tak 'red' čisto OK. Rekord nočnega spanja je okrog 11 ur, par dni nazaj, se je pa ponoči na 3 ure zbujala. Skratka, pri nas ni stalnic, kar se tega tiče user posted image

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: urnik previjanja+dojenja
1.3.2007 22:57:58   
eya
Nikoli nisva imela urnika, ampak se je dojil, ko je hotel. Po dojenju sem ga pa previla, razen če ni bilo to dojenje prej kot v dveh urah. Ponoči pa ga nisem nikoli previjala, samo parkrat, ko se j e pokakal.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu ***pika***)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: urnik previjanja+dojenja
1.3.2007 23:03:45   
eva1
Jaz sem jo zbujala le na začetku, ko je bila še zlatenična, sedaj nič več-podnevi jeva na 3-5 ure, nikoli je ne zbujam, ko se zbudi jo previjem  in podojim! Ponoči se zbudi 1x(zaspimo okoli 20h in se zbudi nekej med 2-4 uro, potem pa zjutraj okoli 7h)! Obrokov imava v 24 uraj nekje 6, stara bo 2 meseca! redi se ok!

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: urnik previjanja+dojenja
2.3.2007 7:55:23   
Strawberrie Cherrie
Mi tudi nimamo nobenega urnika - ko fant želi jesti, dobi user posted image papico.
Previjam ga pa vedno, ko se mi zdi, da je to potrebno (smo na začetku fasali tak pleniščni izpiščaj, ker sem kao vztrajala na 3ure). Posledično ga tudi ponoči sprevijem 2x - enako kot se hrani.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: urnik previjanja+dojenja
2.3.2007 11:21:49   
lidijat
Tudi midve nimava nobenega reda - daleč od tega, smo pa stari 2 meseca. Se matrava z dojenjem (beri en dan se krega z joško, drugi dan hlasta po njej). Čez dan pije na 1, 1.5, 2 urci, zvečer zaspi okoli 10-11 ure in spi cca 4, včasih 5  ur. Previjam jo tudi različno, brez reda in urnika, ponoči načeloma ne, razen seveda, če smo pokakani-zelo redko. Težav z izpuščajčki po ritki pa zaenkrat še nisva imeli (trkam). Kar se pa dnevnega zbujanja tiče za papico - ne rabimo zbujat, ker v celem dnevu pridela 2-3 urce  spanja, od tega polovico časa spi na rokah. LP  

< Sporočilo je popravil lidijat -- 2.3.2007 11:23:52 >


_____________________________

Rok - 03.10.2000 (ob 03.07)
Eva - 30.12.2006 (ob 11.39)
http://eva-rok.moj-album.com

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: urnik previjanja+dojenja
2.3.2007 11:56:44   
Anonimen
Urnika ni oziroma se ga je zelo težko držat. Jaz sem fa previjala samo parkrat ponoči (na začetku) oziroma če se pokaka (skoraj nikoli). Čez dan ga previjem preden greva jest, razen če je že huda sila (ko prideva iz 3- 4 urnega sprehoda). Takrat najprej malo pomalica.

(odgovor članu lidijat)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: urnik previjanja+dojenja
2.3.2007 12:06:25   
LEA27
medve tud nimama nobenega urnika nekje do 4 ure-če spi jo pustim spat in jo pol previjem,je pa mi preibližno na štiri ureuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: urnik previjanja+dojenja
2.3.2007 12:29:18   
miska2004
Hvala za vaša mnenja. Vidim da sem v bistvu edina, ki user posted image  budi za hranjenje, seveda če ravno spi (kar pa ni velikokrat, ponavadi ko sva na sprehodu). Bom par dni poskusila po vaše, pa da vidim reakcijo ponoči.
A pa ni precej nerodno čakat, da sam pokaže, da je lačen, saj postane siten?!

(odgovor članu LEA27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: urnik previjanja+dojenja
2.3.2007 20:44:37   
atteya
Jaz se pri previjanju kar držim treh ur, če se le da. Pri fantkih je menda to pomembno zaradi njihove plodnosti, ampak ni urnika, od prebujanja dalje po tri urce lepo štejeva, pa takrat je navadno ravno pravi čas, se pokaka al pa polula tolk, da je to treba naredit.
Glede dojenja pa si nisem mogla naredit nobenega urnika, ker je bil ali prehitro lačen, ali je spal, ali smo bili kje, da nisem mogla dojiti.

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: urnik previjanja+dojenja
3.3.2007 9:25:19   
Naja30
Jaz se tudi pridružujem mnenju, da otroka ne bi zbujala. Če lepo pridobiva na teži, ni za to nobenega razloga. Mene so tudi razne babice in dobre sorodnice prepričevale, da se mora navaditi na red in disciplino in ne vem kaj še vse. Pa se raje ravnam po svoji intuiciji in poslušam svojega otroka. Ko je lačna, dobi za jest, itak pa po določenem času otrok pade v nek ritem. Vsaj naša je.
Previjam jo po potrebi, včasih tudi na 2 uri, včasih pa 4-5. Ne vem, nerada kompliciram, ko sem prišla iz porodnišnice, sem bila res cela zelena in če mi je kdo kaj rekel, da to je treba pa tako in tako, sem bila zelo zmedena, če to res n bilo tako. Potem pa sem začela poslušat otroka in sebe. In deluje user posted image

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: urnik previjanja+dojenja
3.3.2007 20:26:05   
Anonimen
koliko se držite urnika previjanja+dojenja?


Še v službi mi ne merijo minut, pa jih bom jaz svojemu otroku user posted image

Brez da gledaš na uro si dojenček sam ustvari svoj pravi ritem pa še ti nisi nervozna ob tem.

(odgovor članu miska2004)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?