Vnete bradavice - nujno!!! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


kamy -> Vnete bradavice - nujno!!! (1.3.2007 13:08:39)

Prosim pomagajte mi! Imam dober mesec staro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  in jo polno dojim. Sedaj pa so se mi bradevice in okoli bradavic močno vnelo, in enostavno ne vem kaj naj še naredim, da bo manj bolelo!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  probala sem že vse od bepanthena do blazinic compresses, ... pa nič ne pomaga ker se dojiva na tri ure in niti ni časa da bi se umirilo! Kaj pa nastavki za dojenje? Ali ima katera kaj izkušenj? Ali pomagajo? Prosim za čimprejšni odgovor, ker je res hudo in če to pomaga takoj skočim v nabavo!!!!!

Hvala in LP, Kamy




borovnička -> RE: POMOČ-Dojenje! Nujno!!! (1.3.2007 13:14:31)

Jaz sem imela tako hudo vneto levo bradavico in to tako, da mi je kar koža dol šla.

Jaz sem si mazala z lanolinom. Dobiš ga v lekarni. Pa skoz se fejst mazat. Pa fajn je, ker ne rabiš izpirat. Je takega bolj sladkastega okusa. Čez noč sem si pa fejst namazala z Bepanthenom pa blazinice dala čez.

Drugač pa, če te res tako fejst boli, pa si pojdi kupit nastavke. To ti bo zaščitilo bradavice. Pa jih uporabljaj, dokler se ti ne vnetje ne pomiri.

Pozdravček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




flower power -> RE: POMOČ-Dojenje! Nujno!!! (1.3.2007 13:17:36)

meni so nastavki ful pomagali. kar kupi jih boš vidla da bo bolš. pa z lanolinom sem si non stop mazala bradavice pa je blo bolš





Erdbeere -> RE: POMOČ-Dojenje! Nujno!!! (1.3.2007 13:45:00)

Najbolje, da greš kupit nastavke....sej vlekla bo normalno, samo potem ne bo imela neposrednega stika z bradavicami in se ti bodo lahko pozdravile. Pa veliko veselja z dojenjem se naprej.




Baucka -> RE: POMOČ-Dojenje! Nujno!!! (1.3.2007 15:58:51)

Jaz sem pri ragadah uporabljala aventove male nastavke in to dokler se mi ni zacelilo. Pa mazala sem se z lanolinom in garmastanom iz Avstrije. Kupi si nastavke, saj se tako le mučiš. 




NAVT -> RE: POMOČ-Dojenje! Nujno!!! (1.3.2007 21:17:21)

Meni se je po slabem mesecu dojenja močno vnela desna bradavica. Najprej sem uporabljala Multi-mam blazinice, a se mi je situacija samo slabšala. Tako sem po 10-ih dneh trpljenja dobila gnojno rano. Glavna napaka, ki sem jo delala, je bila ravno v teh blazinicah. Po spremembi "strategije", je šla zadeva na boljše. Najpomembnejše je, da se po vsakem dojenju bradavica temeljito posuši. Glede na to, da je koža razbolela, je nikar ne briši, temveč "zrači" joške, torej naj se same posušijo na zraku. Šele nato namažeš z lanolinom, ki vrne koži maščobo in ščiti, da se lažje celi. Kot so že druge pred mano svetovale, si kupi nastavke, ker tako ne bo direktnega draženja vnete površine. Meni so nastavki (imela sem mehke silikonske) zmanjšali bolečino za 50%. Predvsem pa vztrajaj z dojenjem, četudi je sedaj mučno in boleče. Veliko sreče!




krfjolca -> RE: POMOČ-Dojenje! Nujno!!! (1.3.2007 22:01:56)

Še nekaj pomaga - jaz sem imela tudi tako vneto, da mi je šla koža stran, problem je bil, da se je kljub mazanju prilepila na blazinice in sem skupaj s kožo dol potegnila, potem je pa še krvavelo vse skupaj. Zato sem kupila v lekarni sterilne mrežice Cuticerin, pa je ful pomagalo.




tita2006 -> RE: POMOČ-Dojenje! Nujno!!! (2.3.2007 11:05:58)

Nastavke (od chicco so tanki in bolj fini kot Aventovi-imam namreč oboje) si kupi in bo zanesljivo OK. Pa ne obupaj prehitro, če ti bo sprva nastavek malo nagajal. Oba z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bosta hitro "notr".




Naja30 -> RE: POMOČ-Dojenje! Nujno!!! (3.3.2007 8:41:19)

Jaz sicer nisem imela ful vnetih, pomagal pa mi je zelo lanolin.




Marogica -> RE: POMOČ-Dojenje! Nujno!!! (3.3.2007 8:59:11)

Lanolin sigurno bolj pomaga, kot otale kreme, ker si ga ne rabiš pred podojem izpirati bradavice. Pa nastavki so tudi OK, ker otrok ne sesa "direktno". Meni so nastavki pomagali.




cofek -> RE: POMOČ-Dojenje! Nujno!!! (3.3.2007 14:41:30)

multi mam blazinice, lanolin in nastavki, občasno še zračenje, pa kapljico mleka gor!!!!
sem mela čist razpokano in vneto levo bradavico, miško je vlekel na polno in pri vsakem začetku dojenja sem mislila da me bo pobralo od bolečin - gornji recept je preizkušen in meni je pomagal.
Pa če boš mela nastavke (jaz sem mela Chiccotove in so res super) ti priporočam, da jih hladno steriliziraš (s tekočino), ker se potem veliko bolj "primejo" kot če jih prekuhavaš.
Pa mleko sem dala na mozoljčke, praske od [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in je bilo "magic"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!




strommer -> RE: POMOČ-Dojenje! Nujno!!! (7.3.2007 21:47:42)

Tudi jaz sem imela zelo vnete in krvave bradavice po enem tednu dojenja.Pomagalo mi je,da sem si jih mazala z bepanthenom in si jih povila s bombažnimi plenicami.Pomaga pa tudi občasna topla kopel.Prenehala sem za 2 dni dojiti in si mleko stiskala.Sedaj so kot nove




Stran: [1]