Morfologija?! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Morfologija?! (1.3.2007 11:47:53)

Dajte mi pomagat prosim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Kaj v bistvu sploh gledajo na morfologiji, kdaj poteka (v katerem tednu) ta pregled in ali ga opravi vsak G ali samo tisti z licenco (kot NS)? Pa še to, ali je pregled plačljiv?

Hvala za vsakršno informacijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image].

živa -> RE: Morfologija?! (1.3.2007 11:54:46)

Morfologijo se naredi med 18. in 22. tednom in opravlja jo vsak ginekolog. Brezplačno! To spada k rutinskim pregledom. Pregledajo pa organe ploda, ga premerijo, pogledajo popkovino ...

Lp,

živa

bodoča -> RE: Morfologija?! (2.3.2007 11:29:45)

A da to spada med rutinske preglede? No fajn, ker je drugače kar nekaj za plačat.

Sem pa zadnjič, ko sem bila na NS se pogovarjala z G in ona tudi opravlja ta pregled, seveda proti plačilu in sem se že mislila naročit. No, zdaj ko sem videla to temo pa se najbrž ne bom, če mi itak pripada pri moji G.

Anonimen -> RE: Morfologija?! (2.3.2007 13:30:06)

A ste sigurne, da se morfologija opravlja med 18 in 22 tednom?!?!
Jaz sem naročena komaj v koncu 25 tedna. Je to normalno?
Kaj nardit?

Jelenche -> RE: Morfologija?! (2.3.2007 17:27:10)

ja, glede tednov je sigurno prav napisano,... tako da pokliči G in vprašaj kdaj boš imela morfologijo če ti reče da šele takrat vprašaj zakaj tako pozno, kar mal zatež.
Glede plačila, ... nekatere punce so tudi že plačevale za morfologijo. To je v primeru da G ni usposobljen oz nimajo dosti dobrega UZ za tak pregled....  Vendar v takem primeru te bo poslal/a nekam drugam na pregled.
25 teden je po mojem mnenju definitivno prepozno.

Upam da ti uspe

LP

Naomi -> RE: Morfologija?! (2.3.2007 19:10:56)

morfologija se ne placa...je del rednih pregledov...ce tvoj G nima ''pooblastil'' ti more pa napotnco napisat za nekoga usposobljenega...pa tale razpon od 18-22 tedna je okviren...ce je G taprav ze ve kdaj more bit...tko da tut pr 25 tednu se vse dobr vidi, morda se bolje kot pred 20 tednom...

Anonimen -> RE: Morfologija?! (2.3.2007 19:40:15)

Kaj pa se zgodi pol v primeru da z otrokom ni vse vredu, da nima vredu razvitih organov ali podobno. Ni zato boljše, če se pregled naredi v primernem času, kot pa v 25 tednu, ko že zna biti prepozno.

Jelenche -> RE: Morfologija?! (2.3.2007 20:02:09)

načeloma se morfologija dela do 22 oz 23 tedna, ker se takrat naj bi najbolje videlo srce,.. tko mi je moja G rekla.

evo s pušenjakovega foruma

Na morfologijo ploda sem naročena v Mariborski porodnišnici (rizična nosečnost-previsok pritisk) 17.01. ko bom noseča 24 1/7. Ali ni to malo pozno? In če je zakaj je prepozno?

Hvala

to je sicer pozno, ni pa prepozno. Morfologijo delamo pred 23. tednom zlasti zato, da v primeru, ko je zaradi odkrite napake potrebno nosečnost prekiniti, izguba še ne pomeni poroda temveč še splav. Sicer pa se pri 24 tednih organe vidi enako kakovostno kot pri 22 tednih in za vsaj 99% nosečnic ni prepozno.

Kar se tiče plačila, ja bi ti moralo zavarovanje to kriti ... vendar so res nekatere punce že plačevale morfologijo (to sem tukaj na forumu prebrala) mogoče to ni ta osnovna morfologija [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ne vem

drugače pa anonimna,... prosim ne razmišljaj tako negativno,...

eya -> RE: Morfologija?! (2.3.2007 20:29:44)

Jaz sem jo imela v 22. tednu in je nisem nič plačala. Je šel pa še moj zraven in je prav luštno videti malega brcača v trebuhu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Morfologija?! (2.3.2007 20:36:21)

Ah Jelenche, ko se bi mi sedaj dalo vse razlagat kaj se mi dogaja bi ti.
Mogoče sem še res preveč pod vplivom slabih novic teh 2 tednov in tega da je moja G na dopustu, zdravnica, ki bi pa naj sedaj bila odgovorna zame očitno nima dovolj interesa pomagat in sva z mojim dragim in nekaj drugih pacientk morali poslušati njeno vpitje in histerične napade...sem še kar sedaj v šoku od tega. Komaj čakam na ponedeljek in da se bom lahko obrnila še na koga drugega pa upam, da se bom takrat dokončno pomirila.
Drugače pa ne bi raje razpravljala o tem, ker imam kar nekaj slabih izkušenj tukaj na RR. (Zato pa tud kot anonimna.)

Stran: [1]