dskubin -> RE: shranjevanje mleka in sterilizacija črpalke (1.3.2007 12:01:39)
|
jaz sem shranjevala v hladilniku do 2h dni kar v steklenički (imela sem jih ene 6 al še več Aventovih in Nuby, pa sem nabavla pokrovčke za zapret), tako da sem samo vzela iz hladilnika, pogrela in dala gor pokrov s cucljem.Če je bilo v hladilniku že dovolj, sem kar dala v zamrzovalnik (vrečke in posodice od Aventa, ki pa sem jih kupila preko eBaya, kar me je prišlo veliko ceneje kot pri nas v trgovini), ampak se mi zdi, da je imelo odmrznjeno mleko tak drugačen vonj, okus, vendar pa se naš piškotek ni nič pritoževal (nafilala sem cel predal v skrinji in to mleko smo porabili za prve kašice). Mislim, da ne bi smelo bit nič narobe, če shraniš v kake druge posodice, vendar mora bit lepo zaprto, da se ne navzame vonja po skrinji. Te Aventove stvari naj bi ble sicer kao sterilne, ampak, ko ti odpreš 1x paket, adijo sterilnost (not pa 0d 10 d0 40 vrečk in pa od 5 do 20 posodic). Aja, črpalko pa sem sterilizirala vsakič, ker sem jo samo splaknila s toplo vodo in dala v sterilizator v mikrovalovko s še kakšno flašo in dudo (ker mi je to vzelo tistih samo 5 minut), kjer je včasih počakala do naslednjega črpanja - če je ta sterilizator zaprt, je notri sterilno do 3h ur, ampak če pa prej odpreš in vzameš kaj drugega ven, adijo sterilnost). No, jaz sem velikokrat tako odpirala in zlagala flaše ven, tako da sterilna ni bila ne črpalka in ne flaše, tako da, ne bi blo glih treba tega delat. Če bi mogla prekuhavat, pa sploh ne bi (oz. samo vsake tolko), bi samo z vročo vodo oprala.
|
|
|
|