Taja Nagaja -> RE: sladko (7.3.2007 7:50:28)
|
Za lizike: narediš karamelo jo nakaplaš na peki papir, dodaš palčko in počakaš, da se ohladi. Če lahko uživa sezam ali kakšna druga semena jih lahko dodaš. Lahko pa narediš manjše kaplice in so bonbončki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Suho gumi-sadje - Jamie Oliver - malo poenostavljeno Zmelješ suho sadje ( ananas, mango, marelica, breskev, ...) v multipraktiku da dobiš gladko maso. Maso namažeš na peki papir 0,5 cm na debelo. Pečeš čet noč na 70 stopinj. Če se ti mudi na 160 stopinj nekaj ur - odvisno od vlage v sadju. Srednja plast mora biti še kot žele. Daš iz pekača in narežeš na manjše koščke, lahko tudi z modelčki za piškote. Otroški modelčki so manjši. Shranjene moraš imeti v tesno zaprti posodi. Veliko užitkov
|
|
|
|