|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehitro uvajamo?
28.2.2007 21:36:57   
m26
Naša punca je pravi jedec! Gosto hrano smo začeli uvajati pri 6m pred 14imi dnevi, tako da se za kosilo že en teden več ne dojimo. pred tednom sem ji počasi začela dajat še za večerjo kašice, zadaj se pa še pred spanjem noče več dojit!user posted image  Torej dva mlečna obroka manj, ostanejo nam samo še trije in eden ponoči? A je prezgodaj za uvajanje še enega obroka. Po nasvetu pediatrinje sem začela s sadjem, zdaj me je pa strah da zelenjave ne bo marala???
Me prav skrbi, da preveč hitimo in da se prebava spoh nima čas navadit na novo hrano?
A ima še kakšna takega jedca, al ste bili pri uvajanju bolj počasni?

LP Mojca
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prehitro uvajamo?
28.2.2007 22:23:47   
eya
Mi smo bili veliko bolj počasni, ker imamo bolj slabega jedca.

Pazit moraš, da bo dobila še vedno dovolj mleka na dan. Tako, da ali počakaš z uvajanjem še enega obroka, ali pa uvedeš mlečne izdelke-jogurte, skute. Dobiti mora okoli 500 ml mleka ali mlečnih izdelkov na dan. Koliko mleka spije, lahko okvirno preračunaš tako, da pri dojenju šteješ požirke: vsak požirek je cca 1 ml.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu m26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.2.2007 22:39:44   
cmrucek
Tudi pri nas je bilo tako, da smo zelo na hitro prišli do 3 obrokov dnevno. In tudi začeli smo s sadjem, pa zdaj mali za kosilo poje neverjetno veliko zelenjave. Tako mu zjutraj dam sadje, opoldne zelenjavo, zvečer pa mlečno žitno kašico, vmes pa kakor je, v glavnem dojenje, včasih pa rata tudi sadje. Stari pa smo 8,5 meseca. 

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.3.2007 7:49:58   
živa
Jaz sem začela tudi uvajati po dopolnjenem 6 mesecu in je lepo jedel. Kaj redno nisva imela obrokov, ker mi je zelo neredno spal in sem ga navadno pred spanjem še dojila. Je pa jedel enkrat ali dvakrat, lahko tudi trikrat na dan GH, kakor je bilo. Potem smo pa šli pri 7,5 meseca na morje in sem ga - zaradi vožnje ipd. - večinoma dojila. Naslednji dan je bil kar malo siten, dokler mu nismo skuhali nekaj konkretnega in je pojedel neznanske količine. Očitno je bil lačen in mu mleko ni bilo več dosti. Po mojem ne bo nič narobe, če slediš otroku. Konec koncev nekatere mame začnejo uvajati že 2 meseca prej, kot si začela ti, in imajo gotovo več gostih obrokov pri 6 mesecih. Pa mogoče res poskusi z mlečnimi izdelki - jogurt, skuta - če že lahko (malo sem pozabila, kaka so priporočila).

Lp,

živa

(odgovor članu cmrucek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.3.2007 8:27:19   
srki
Če vse to lepo prenaša in prebavlja, mislim da ni prezgodaj. Očitno mu taka hrana paša in zaleže.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.3.2007 15:55:42   
Baucka
Pazi na prebavo. Da ne bo imela probleme z zaprtjem, kar se rado zgodi ob uvajanju. In pije naj dosti. Jaz bi šla raje bolj počasi, da se telo navadi, ampak če nima problemov je OK.

Gremo veselo.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.3.2007 21:11:42   
ZALA ADL
Mi bomo jutri stari 6 mesecev. GH uvajamo že od 4 meseca, ker se ni več hotela dojit, flaše pa tudi ni marala. No pri nas smo imeli že od prvega dne za cel obrok GH, mleka tudi od daleč ni hotla videt. Sem ji pa velik dajala mlečno žitne kašice. Najprej sem ji dala sadje, potem zelenjavo. Zelenjave do predkratkim ni marala, pa sem ji vseeno vsak drugi dan dala za probat. Pol se je pa enkrat kar odprl. Zdaj imamo 3 obroke GH. 1x zelenjava, 1x sadje, 1x žitna kašica.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.3.2007 22:07:06   
klaja
Mi smo pričeli z uvajanjem GH pri 4 mesecih. Sedaj pri 7 mesecih in pol ima že vseh pet obrokov GH. Noče več mlekeca po steklenički, zato ji ga mešam s sadjem, piškoti in rižem. Drugače pa ogromno poje in je postala pravi jedec. Zaenkrat še nisma imeli težav in upam, da tako tudi ostane. 

(odgovor članu ZALA ADL)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?