dohodnina (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

malanja -> dohodnina (28.2.2007 18:09:32)

mene pa zanima če me lahko zunajzakonski partner vpiše v dohodnini za vzdrževanega člana.od oktobra dobivam starševski dodatek 40 tisočakov oz.170 evrov
hvala za odgovor

Anonimen -> RE: dohodnina (28.2.2007 18:12:27)

Če imata dokazilo o skupnem gospodinjstvu ,potem lahko.

malanja -> RE: dohodnina (28.2.2007 18:55:59)

prijavlena sva vsak na svojem naslovu.Ampak ko sem dajala vlogo za otroški dodatek sem njegov dohodek tud mogla not vpisat,ker so mi rekli da če imava vsak svoj naslov in če se razumeva SVA KOT ZUNAJZAKONSKA PARTNERJA.
Zdaj pa sploh ne veva če lahko.

Anonimen -> RE: dohodnina (28.2.2007 19:05:52)

Če imata vsak svoje gospodinjstvo ne moreta biti izvenzakonska partnerja,to sta lahko samo, če živita v skupnem gospodinjstvu.

malanja -> RE: dohodnina (28.2.2007 19:29:24)

nekaj ne razumem.Ko sem hotela dati vlogo za denarno socialno pomoč so mi rekli da moram vpisati dohodke od partnerja.Pa sem jim lepo povedala da sva vsak na svojem naslovu.Zakaj bi potem morala to vpisati.Potem pa sem kljub temu not napisala in sem zaradi tega dobila zavrnjeno odločbo.
A so me na csd-ju okrog prinesli?

morskadeklica -> RE: dohodnina (28.2.2007 22:37:37)

Lahko te vpiše. Govorim iz lastnih izkušenj. Lani je moj vpisal mene (za celo leto) in so me upoštevali, čeprav imava uradno različni bivališči, ne "špilava" pa samohranilstva. Kar naj te vpiše in to kar za celo lansko leto (v kolikor te ne bo v dohodnino dajal kdo drug).

lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

malanja -> RE: dohodnina (28.2.2007 23:00:32)

hvala morskadeklica.strah me je bilo da bi pol kako kazen plačala glede tega če bi me vpisal.Tak da lahko mene in otroka vpiše v dohodnino?

tinkatonka -> RE: dohodnina (1.3.2007 6:28:13)

A ni bilo pred kratkim napisamo,da ce dovbivas starsevski dodatek, da te partner ne more napisati kot vzdrzevanega druzinskega clana, ker znašajo prihodki od stars.dodatka prevec? Tudi sama sem v lanskem letu dobivala starsevski dodatek, pa zdaj ne vem, al naj me moz vpise v dohodnino kot olajsavo al ne?

berti -> RE: dohodnina (5.3.2007 14:50:28)

Odvisno, od kdaj do kdaj si dobivala starsevski dodatek.
Za leto 2006 je olajsava (oz znesek, ki ga ne smeš preseči) letno 484.873 oziroma mesečno 40.406 tolarjev.
Racunaj, da je starsevski dodatek mesecno okrog 65k sit. Ce si ga
torej dobivala  vec kot 7 mesecev in pol, potem ne bo nic z olajsavo.

To vse ob predpostavki, da nimas prav nobenega drugega dohodka.
Ker po novem zakonu o dohodnini se prav vse steje zraven. Tudi otroski dodatek.
Razen ce ne bodo sli popravljat zakona ...

Stran: [1]