Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: streptokok, antibiotična zaščita ob porodu? 28.2.2007 17:51:01
|
|
|
|
muki1
|
Verjetno streptokok agalakcija, tudi jaz sem okužena s tem in sem dvakrat rodila zdravi deklici. Pri prvi niso vedeli, da sem okužena, pa sva potem obe dobili antibiotike po porodu, drugič pa smo vedeli da ga imam, pa sem dobila antibiotik med porodom, pa je bilo vse okej. Nevarsnost za otroka predstavlja okužba s tem streptokokom v primeru, da se okužba ne zdravi. Morda ti bo kasneje še katera bolj podrobno razložila, le da te pomirim. Tega je res veliko, sem malo brskala po MON-u.
|
|
RE: streptokok, antibiotična zaščita ob porodu? 28.2.2007 18:11:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri tadrugem porodu se je sin okužil, ker nisem pravočasno dobila antibiotika, vendar ni bilo nič hudega otrok je zdrav. Pri tretjem sem dobila antibiotik pred porodom in je bilo use uredu otrok je zdrav, tako, da ti ni treba skrbeti glede tega. Mi pa tudi niso povedali nič kaj glede tega pri tretjem porodu sem jih sama opozorila, da imam streptokok in da bi morala dobiti antibiotik. Tako, da če boš še imela otroka kasneje jih moraš opozoriti na to.
|
|
|
|
RE: streptokok, antibiotična zaščita ob porodu? 28.2.2007 19:05:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Se spomni katera, kateri antibiotik so vama dali takrat??? Ker kolk razumem je z otrokcom pol vse vredu le če dobima antibiotik. Samo, kot sem že napisala prej sem alergična na celo vrsto antibiotikov in me zanima kaj nardijo v tem primeru? Hvala vama za odgovore
|
|
|
|
RE: streptokok, antibiotična zaščita ob porodu? 28.2.2007 20:53:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni so dali hiconcil. Bakterijo so mi odkrili 5 dni pred porodom, po porodu je mali še 5 dni dobival nek drug AB v žilo, ker se je kljub zdravljenju med porodom okužil. Če bakterije ne odkrijejo in zdravijo, ima lahko zelo hude posledice za otroka. Za mamo ni nevarna. So mi pa rekli, da naju bodo z otrokom ob morebitni naslednji nosečnosti kar preventivno zaščitili pred porodom.
|
|
|
|
RE: streptokok, antibiotična zaščita ob porodu? 28.2.2007 22:55:41
|
|
|
|
***pika***
|
Jaz imam tudi to bakterijo, pa meni ne povzroča nobenih težav (praviloma mama nima nobenih težav). Se pa lahko otrok okuži ob porodu- lahko dobi sepso, možna je tudi smrt (ampak to je verjetno v res najhujših primerih). Jaz sem imela na materinski nalepljeno nalepko, da sem okužena s to bakterijo, da ob porodu ne bi pozabili na antibiotik, pa dobila sem navodilo naj pridem malce prej v porodnišnico (ko bodo redni popadki na 10 minut), da bo dovolj časa za antibiotik. Potem sem ga itak dobila 2x, ker sem rojevala 5 ur. Te pa vprašajo, če si alergična na penicilin, tako da sklepam, da imajo tudi kaj drugega. Pozanimaj se prej, da te ne bo skrbelo. Vprašaj svojo G, pa v materinski šoli ti bodo tudi znali odgovoriti. Srečno!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorjaČe mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......