Lejci -> RE: Marčevke 2007 (27.4.2007 21:47:41)
|
No pa smo končno tut mi vzpostavil eno rutino zvečer in mam (začuda) celo mal časa zase. Glede prevelikega pridobivanja teže, Kati, pri meni je blo ful podobno. Par dni nazaj smo meli drugi pregled in pri 7. tednih je mala pridobila 2100 g - od najnižje teže računano. In je sestra, ki jo je tehtala hotla bit ful pametna, kao da smo se mi pa kr preveč zredil. Naj pa povem, da je mela Ines ob porodu samo 2660, zdej pa ma 4530, s tem, da je zrastla 8 cm. Valda mi je pediater rekel, da se tut slučajno ni preveč zredila... eni pač morajo mal nadoknadit. Dojimo se pa mi tut zdej po 20 minut - 10 na vsaki strani, kar je veeeelik uspeh. Na začetku smo mel ful krizo, ker je bla tamala švoh in pravi zaspanček, tko da smo se tut po več kot uro dojili. Sčasoma sem zmanjšala na 40 minut, zadnji teden pa na 20 in to je za moje bradavice pravo olajšanje. Sem mela TOK svinjsko vnete od neprestanega sesanja, ma nič mi ni pomagalo. Kakšni nastavki, bepanten, lanolin... vse sem probala... šele zdej, ko že gremo proti 8. tednu me ne bolijo več tok, da me ni strah vsakega dojenja posebej. Blagor mamicam, ki dojite po 10 minut... men se to zdi čist sanjsko:)) Drugač pa je naša ratala prava klepetulja, ful se rada pogovarja:)) Pa uživa, ko je nagica in ful telovadi, dviga noge, ritko, brca... Za igrače ne vem... mal brca po loku z igračkami, jo pa zanima use, kar je lepe barve, od luči, slik, stene... Edino kar ma res rada je ena plišasta nasmejana roža - ko jo vidi se ji tok reži, čist hudo zgleda:)) A ste svoje malčke že prestavile iz košare na vozičku v sedež? Midva sva to nardila ta teden, ker je bil vsak sprehod na koncu eno dretje in siljenje ven. Ona bi gledala okoli... Tko da sva jo lepo dala na navaden sedež - poležan, mamo freestyle-ja od quinny-ja, in zdej prov z užitkom gleda okoli. lp!!!
|
|
|
|