tinaaja -> RE: Marčevke 2007 (21.9.2007 18:51:20)
|
Tinaaja-naš Lukas že poje koščke brez težav.Če boste vedno naredile paniko pri vsakem koščku-kako se bo otrok naučil jesti?No, jaz imam drugega otroka, obema se je občasno kaj zaletelo ampak NIKOLI nisem otroka obračala na glavo.V sili greš s prstom v usta da stvar izbruha, če gre kaj slučajno v pljuča ali izkašlja ali pa narediš tist prijem (Hei...ne vem napisat).Ne vem no, men se zdi butasto otroka obračat. ob branju sem bila ful sokirana nad nacinom tvojega odgovora... sem hotela sploh ne odgovarjat, pa se mi zdi zaradi drugih (predvsem tocka 2), da je prav, da napisem dvoje: 1. moje mnenje o tvojem odgovoru daj se malo razmisli o nacinu tvojega odgovora in morda v prihodnje izberi primeren nacin izrazanja svojih misli in mnenj. ni treba obsojat reakcij drugih, ker nisi v njihovi situaciji.. nisi bila v moji in ce ne bi naredila panike, bi morda imela mrtvega otroka. saj je vse OK, da poves svoje mnenje, ampak tak nacin kot si ga uporabila zgoraj, pa se vsaj meni ne zdi primeren. ce otrok zapre usta in jih noce odpret, zgubljas dragocene sekunde. heimilchov prijem zna bit pri nevescem uporabniku tudi nevaren, sploh pri dojenckih in povsod je kot prva pomoc opisano, da si otroka das na podlakt pod kotom navzdol in ga udaris po hrbtu. pa brez zamere.. 2. navodila, kako reagirati v slucaju dusenja (upam, da ga nobeni ne bo treba uporabit) Dušenje dojenček (0-12 mesecev) položite ga na svojo podlaket, tako da mu podpirate brado in hrbet, obrnite ga z glavo navzdol, udarite ga 5-krat po hrbtu, preglejte dojenčkova usta in s prstom odstranite tujek, sicer pa ga obrnite na drugo podlaket, zopet z glavo navzdol, 5-krat močno pritisnite na prsni koš, preglejte zopet usta in odstranite tujek, sicer pa ponovite postopek še 3-krat, če ni uspeha pokličite reševalce, sami pa ponavljajte celoten postopek.
|
|
|
|