*sonchek* -> RE: Marčevke 2007 (1.4.2007 12:42:23)
|
No, da vas malo potolažim - tudi mi smo imeli na začetku pravi živ-žav. Podnevi je spal, ponoči pa gledal kot čukec in bil zbujen. Edino kar je zanimivo, naš mali skoraj ne joka - malo zajamra, če je lačen zacmoka, zajoka le ob kakšnem res hudem krčku. Zdaj je vedno več buden - zjutraj, ko se previjeva in podojiva, ga dam v ležalnik in je v njem (ali na mojih rokah) do naslednjega hranjenja in previjanja (ponavadi nekje med 12-13. uro), potem zaspi za naslednje 3-4 ure, potem se spet dojimo in previjamo in ga dam spat (ponavadi tukaj traja malo dlje, da zaspi), potem spi do naslednjega hranjenja in previjanja in je buden do takrat, ko je treba it spat. Nekako takole zgleda naš urnik. Na kratko dopoldne je pokonci 3-4 ure, pa zadnjo rundo, preden gre spat je pokonci 3-4 ure. spat hodimo med 21. - 21.30 uro (prej enostavno noče zaspat). Polivanje - poliva redko, ponavadi že med dojenjem pljune odvečno mleko - to je znak, da je dovolj. Ima res močan sesalni refleks (zanimivo, ker je za prezgodaj rojene otročke bolj značilno, da so zaspančki), tako da se tudi zelo hitro najeva (ne dlje od 15 minutk, večinoma sva gotova v 10-ih). Obračanje z boka na hrbet - jaz sem obupala nad tem, da bi ga ves čas obračala. Še posebej ponoči, ker ga s tem samo zbujam. Ležišče sva mu malo dvignila (tam, kjer je glavica), za vsak slučaj, če bi ponoči kaj polival (ker podiranje kupčka je tudi pri nas umetnost). Dokler ima glavico postrani, roke pa dvignjene v višini glavice, se mi zdi ok. Čiščenje noska - mi ga čistimo po potrebi, nekje 2x tedensko. Zlijemo fiziološko tekočino v nosek, ga obrnemo na trebuh, mali pa kihne (če ne kihne, ga malo požgečkamo s kosom vate - to vedno deluje). Potem mu ostanek sčistim še s pumpico - do sedaj je šlo še vse lepo ven.
|
|
|
|