Dihanje skozi usta (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Vidov ati -> Dihanje skozi usta (27.2.2007 22:43:25)

Naša osemmesečna Ana je pred kratkim začela dihati samo skozi usta. Vemo, da je dolgoročno to zelo slabo, saj povzroči deformacijo zgornje čeljusti, zobovja in posledično obraza, poleg tega, da je dihanje skozi usta vzrok za veliko bolezni. Na internetu sem iskal možne terapije oz. ukrepe, ki bi jih lahko izvajali, da osemesečnega otroka ponovno navadimo, da diha skozi nos, vendar mi jih ni uspelo najti. Mi prosim pomagate z nasveti! Obstajajo dihalne vaje (Bultikova terapija), vendar je to samo za starejše otroke in odrasle, saj morajo razumeti kaj se jim razlaga.

Če kdo razpolaga z internetnim naslovom ali zdravnikom, ki se ukvarja s temi zadevami, bi prosil, da mi to sporočite! Hvala.

Vidov ati

Anonimen -> RE: Dihanje skozi usta (27.2.2007 22:54:05)

najprej mi je padlo na pamet dajte ji dudo da bo mogla imet zaprta usta
ampak bolje kot to bi bilo pa obiskat zdravnika! verjetno je samo kaj narobe s sinusi..jaz zase vem da sem do 7 leta dihala samo skozi usta - non stop zabasan nos in vneta ušesa, dokler mi niso odstranili žrelnice potem je bilo pa ok! aja pa še to..zarad tega nisem deformirana v obraz :)
vzrok bo treba odkriti!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.2.2007 23:33:38)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

srki -> RE: Dihanje skozi usta (28.2.2007 7:59:33)

Jaz sem tudi pomislila, da ima mogoče povečano žrelnico. Če je dosti prehelajen (babasan nos), potem drugače kot čez usta ne more dihati. Sosedova punčka tudi non-stop diha čez usta, pa je zdravnik sploh ne da nikamor na pregled, da bi se ugotovilo, zakaj tako diha....

Vidov ati -> RE: Dihanje skozi usta (28.2.2007 13:46:59)

Hvala vam za odgovore. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1]