jožica-2 -> Dnevni počitek (27.9.2004 11:48:37)
|
Mi smo bili tudi v enakem položaju, ko je bil sinček majhen; tudi naš je bil že ob rojstvu čez 4 kg in poln energije. Pri treh mesecih je imel že en ritem nočnega spanja, čez dan pa dopoldne še kar, popoldne pa na kratko. Nekako od 5 do 11 meseca pa je spal čez dan samo 2-krat po 40 minut. Ko je začel veliko plaziti in hoditi je začel spati v enem kosu tudi uro in pol do dve. Zdaj pri letu in pol ima v vrtcu tudi en ritem spanja, čez vikend, ko smo vsi doma, pa se mu tudi zdi škoda časa za spanje in spi največ uro in pol čez dan. (zbudi pa se ob 7.30 in zvečer zaspi ob 21.30 do 22). Jaz se tolažim s tem, da je bister, ker ga res vse zanima... in zgleda da ne rabi toliko spanja, ker je močan in mu zlepa na zmanjka energije. Včasih sem ga tudi pestovala (da bo zaspal v naročju), pa se je v pol ure že toliko spočil, da ni rabil več spanja in začel naprej divjat. :)- Tako da te čisto razumem, da bi si želela malo več spanja za hčerko in zate. Upam, da se bosta uspeli navaditi na kakšen bolj reden ritem, poskusi kaj ji paše.:) LP Joži
|
|
|
|