|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spi dete spi
27.2.2007 16:35:32   
sposa
haj..me zanima kolko vas je malčke naučilo spat po knjigi spi dete spi ???? po kolkih dneh je uspelo spanje...???

Noben človek ne more vedeti,
kaj je življenje, kaj je svet, kaj je karkoli,
dokler nima otroka, ki ga ljubi.
In tedaj se spremeni celo vesolje in nič
ni več tako, kakor je bilo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spi dete spi
27.2.2007 21:21:22   
tt79
Miuser posted image user posted image user posted image user posted image Po 7-ih dneh je prespala noč  v svoji posteljici z enim hranjenjem. Nama je bil to cilj, ker sva jo zadnje tri mesece že opolnoči imela pri sebi v posteljiuser posted image

Zdej po 3 tednih prespi celo noč 20.00 - 8.00 ampak je enkrat ponoči žejna, pa ji dam pit (ker mi dobesedno zlije vase 260 ml vode ali čaja, ji tekočine ponoči ne bom prikrajševala, kot naj bi to počela v knjigi) Saj smo odrasli tudi včasih žejni ponoči, ne?

No 3x v treh tednih je šlo tudi brez tekočine,

Kar pa se zvečer tiče pa je ovisno od dneva včasih ful lepo sama zaspi, včasih pa še vedno ne...sam je ne pustim jokat, ker mi je itak najbolj pomembna prespana noč.

(odgovor članu sposa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.2.2007 10:47:50   
MoonEve
Meni je pa ta knjiga grozna. Vojaški dril za otroka.... Sem mi zdi, da je treba z otroci delati s srcem, ne pa s štoparico v roki. user posted image

Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.2.2007 11:41:45   
bubče
o čem pa govori ta knjiga? o spanju, predvidevam...ampak na kakšen način pa?

(odgovor članu MoonEve)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.2.2007 15:19:30   
ribicau
Mene tudi zanima! Kje pa se jo kupi?

(odgovor članu bubče)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.2.2007 18:03:35   
štorkljica
tt79 koliko je pa stara tvoja hčera? Ker jaz mam 4.5 meseca staro hčero pa mislim, da taki postopki še niso za njo!

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.2.2007 22:17:46   
alička
Jaz sem jo kupila v Svetu knjige. Prebrala in dala na stran. Čisti vojaški dril... otroka daš v posteljico mu razložiš da ga imaš rad in da mora zdaj spati ( pa naj bo stra 4 mesece ali 4 leta).Ne smeš ga božati, crkljati... Potem zapustiš sobo. Pustiš otroka da joka 1 minuto, greš v sobo ponoviš svoj govor ( ne dotikaj se ga!!!). Naslednjič ga pustiš 2 minuti, ponoviš vajo...in tako dokler ne zaspi.
Takole približno gre, mogoče je metoda res učinkovita, ampak meni se zdi prekruta.

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.2.2007 23:20:32   
dalin
Moja sestrična jo ima in jo je prakticirala na svojem sinu.Nad uspehom je bila zadovoljna,vendar je po dveh tednih jamrala,da se je ves sistem porušil.Jaz imam štiri otroke,pa nisem pustila nobenega jokati zato da bi se navadil sam zaspati(no ja,sicer sem enkrat probala,potem pa dolgo,dolgo očitala).Če je jokal sem ga vzela k sebi v naročje in potolažila.Ne razumem tega:najprej si otroka zelo želiš,potem ko se rodi pa ga odrivaš od sebe,kao zaradi nekih pravil.Zamislite si,da se zvečer stisnete k svojemu partnerju in vam reče:"Pejt stran,če te bom stisnil se boš pa razvadila!"Razmislite ženskice:če otrok joka vas potrebuje,če ga niste imele namena crkljati,ne bi smele zanositi.Vem in zavedam se da sem kruto napisala,ampak to je moje mnenje in za njim stojim.

Žan 27.09.2006

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.3.2007 7:38:29   
krfjolca
Dalin, se strinjam z napisanim. Meni je pa recimo nekaj najlepšega, ko moj otrok joka in se pomiri, ko ga vzamem v naročje. Zaenkrat zvečer sicer zaspi sam, in nimam problemov s tem (je pa čez dan večji projekt uspavat - in se nosimo, nosimo, nosimo), ampak tudi če bo treba pocrkljat še pred spanjem, ga pač bom. Ne vem no, v celem našem življenju je zgolj ene par let, ko je naš otrok majhen in nas potrebuje, tudi jaz nočem tega zamudit zato, ker pač "mora zaspati sam".

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.3.2007 8:36:04   
alička
Dalin in Krfjolca, se strinjam z vama. Tudi midve se nosiva, čez dan in zvečer, včasih pa zaspi sama od sebe. Po tisti knjigi naj otroka ne bi dvignil iz posteljice tudi če se ti sredi noči prebudi in joka user posted image  Verjetno se ne prebudi iz zlobe , a ne? Meni je najlepše, če se jokajoča zbudi in jo jaz stisnem k sebi pa takoj neha in zaspi nazaj.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.3.2007 9:55:44   
dalin
Uf,sem mislila da me boste linčale,ker sem tako kruto napisala.Pa saj nisem mislila nič slabega.Samo izražam svoje mnenje.Ja,res je otroci prehitro zrastejo.Moj prvi sin bo aprila star 7 let,pa sploh ne vem kdaj so ta leta poletela mimo nas.Zdaj se ima že za velikega,tako da ko mu rečem,jaz ali pa mož,naj se pride k nama malo pocrkljat v posteljo,reče:"Ja kaj ne,sta vidva čisto utrgana.V postelji se crkljajo  majhni dojenčki in majhni otroci,ne pa tako veliki otroci,kot sem jaz pa David in Domen(bratca).Zdaj raje Žana crkljajta,ker bo kmalu tako velik,kot mi trije."
Evo,to je razmišljanje sedemletnika.No ja,saj po kakšnega lubčka vseeno še vsi trije pridejo,drugače so pa oni "taveliki".

Žan 27.09.2006

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.3.2007 16:45:59   
Anonimen
Zamislite si,da se zvečer stisnete k svojemu partnerju in vam reče:"Pejt stran,če te bom stisnil se boš pa razvadila!

Točno tako! Se strinjam z vsemi, ki mislite, da je ta knjiga kruta. Sem poskusla, zdržala 15 minut, obupala, se jezila sama nad sabo zakaj sem ga sploh pustila jokati in vrgla knjigo v kot. Ponoči se mi zbudi 2-3x, včasih večkrat. Pa saj bo enkrat boljše. Je pa res, da to ne dela zato da bi mi nagajal. Mi je zelo všeč, ko ga lahko potolažim, če joka. To smo si želele in to smo dobile. Razcrkljančke.

LP

(odgovor članu dalin)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
1.3.2007 18:20:06   
sposa
zdravo!!!
opažam da imate vse mlajše otrokece..moja je že 8,5 mesci stara in je že skrajni čas da nekaj naredim, ko je bila majnša se nisem tako sekirala kod zdaj...no saj mi ni teško ko ziza samo zadosti je že velika da bi mogla spat  vsaj 6 ur vkup...no mogoče mi rata sama tudi nimam živcev  da bi jo pustila jokati....

l.p

Noben človek ne more vedeti,
kaj je življenje, kaj je svet, kaj je karkoli,
dokler nima otroka, ki ga ljubi.
In tedaj se spremeni celo vesolje in nič
ni več tako, kakor je bilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.3.2007 18:29:05   
krfjolca
Kaj pa če poskusiš najprej po knjigi Elizabeth Pantley? Otroško spanje, brez joka v sanje ali kako je že naslov? Meni so se zdeli nasveti všeč.

(odgovor članu sposa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.3.2007 21:37:56   
dalin
Draga sposa,moj zdajšni sedemletnik,je PRVIČ prespal šest ur v kosu,ko je bil star štiri leta.Tako da imaš še fore.

Žan 27.09.2006

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.3.2007 21:49:45   
krfjolca
Jaz osebno sem moji mami krajšala čas ponoči še pri 5. letih :)
Sem jo klicala ene 2x na noč, pa me je morala prit pobožat, pa sem zaspala nazaj. Ko je enkrat poslala atija, sem ga nakurila, naj pride mami, pa je spet morala ona hodit user posted image

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.3.2007 0:39:25   
Princess Mononoke
Kar odleglo mi je ko sem prebrala da je še nekaj mamic, ki otroka ne bi pustile jokati ter od njega pričakovala da se nauči zaspati sam. Vsi se enkrat naučijo, ne vidim veliko dvajsetletnic ki potrebujejo prsa da zaspijo (kakšen dvajsetletnik se bi morda našel user posted image ). Moja punčka je sedaj stara več kot 11 mesecev in tudi se ponoči še vedno pogosto zbuja in jaz jo z veseljem podojim če je to kar potrebuje. Tako tudi mislim početi še nekaj časa. Pa me včasih presenti in prespi celo noč pa naslednjo se prebudi enkrat ali pa desetkart. Veliko se jim dogaja in vse to morejo ponoči nekako "pošlihtati" v njihovih možgančkih. Pri 8,5 mesecih pa je verjetno čas ko se npr uči sama se usesti. Pri nas smo imeli to foro da je to naredila ne vem kolikokrat na noč. Problem je bil da se potem ni znala nazaj uleč torej jok. Otroci, ki "se naučijo" zaspati sami, se samo "naučijo" da nima smisla jokati, ker noben ne bo pomagal. Zdaj pa če želite me kar skregajte, tako je pač moje mnenje in veliko raziskav je tudi to pokazalo.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.3.2007 8:02:50   
Naja30
Se čisto strinjam z dalin.

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.3.2007 9:54:43   
MoonEve

IZVIRNO SPOROČILO: Princess Mononoke
Otroci, ki "se naučijo" zaspati sami, se samo "naučijo" da nima smisla jokati, ker noben ne bo pomagal. Zdaj pa če želite me kar skregajte, tako je pač moje mnenje in veliko raziskav je tudi to pokazalo.

Se popolnoma strinjam. user posted image

Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde.

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.3.2007 23:32:55   
pikicaa
Jaz sem tudi to knjigo kupila, ko je bila user posted image  stara sedem mesecev. Sem jo prebrala in se mi je zdela prekruta. Naša se od 2. mesecev naprej doji tudi 20x na noč. Čeprav sem že čisto obupala nad spanjem se nisem in nisem mogla odločit, da bi to naredila. Naši pediatri so mi govorili, da pač ne potrebuje toliko spanja.V četrtek pa smo šli v Maribor na sistematski pregled, ker sem zanosila z IVF-om in te otroke radi spremljajo pri njihovem razvoju. Med pogovorom smo prišli na temo spanje. Sem jim povedala našo situacijo. Zdravnice je premlevala vse možne variante. Na koncu smo prišli do tega, da ima naša user posted image  reflux. Zdaj smo ji dvignili vzglavje in zvečer pred spanjem ji dam flašo Aptamila AR. Še isto noč se je spanje zelo popravilo. Se dojimo maksimum 3x.
Če bi jaz uporabila to metodo si nikoli nebi odpustila. V bistvu naša user posted image  ni mogla spati, ne da ni hotela. Zelo sem vesela, da se nisem odločila za to.

4.6.2006 je prišla na svet najina največja sreča z imenom Maja
18.1.2008 smo dobili še sončico Klaro.

(odgovor članu MoonEve)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.3.2007 23:36:30   
Seven*
Vse, ki ste ugotovile, da niste pristas "izjokat metode", vabim na forum Povezano starsevstvo, ki je podforum Novorojencek foruma. Morda pa tam kaksno recemo na to temo..

Delam malo reklame, ker se marsikdo ne ve, da ta forum sploh obstaja.

Gospa sem.

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.