Kdaj gluten (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

maja1488 -> Kdaj gluten (26.2.2007 22:08:17)

Tiste, ki ste začele uvajat GH v šestem mesecu...kdaj ste dale gluten? Naša tamala bo čez 10 dni stara šest mesecev in sem ji pričela dajat hrano. Začeli sva z bučko, potem blitvo. Po kakem časovnem intervalu naj preidem na meso in gluten?

zaliga -> RE: Kdaj gluten (26.2.2007 23:04:46)

Čisto na kratko;
gluten naj ne bi pred 8. mesecom!
meso pa; mi2 sva piščanca probali pri 7 mesecu, pa ji ni odgovarjal,
teletino pa kar pri 6 m-, ker je slabokrvna, pa ni bilo nič narobe!
Glutena pa se je fajn malo nazaj držat,
ker je danes toliko alergije na to stvar, da so čakalne
dobe za preiskave, KATASTROFALNE!!

Pač se sama odločiš kako in kaj!!
Samo nekaj dobronamernih nasvetov, ker mi2 sva prav
danes začeli z preiskavami; ali je alergija na
GLUTEN ali KRAVJE MLEKO!!!!????

eya -> RE: Kdaj gluten (26.2.2007 23:09:28)

GH sem začela uvajat malo pred 6. mesecem, meso smo dali po 7. mesecu, gluten pa po 8. mesecu.

ms3 -> RE: Kdaj gluten (6.3.2007 19:55:50)

gluten po 8. mesecu, meso pa še nismo. sem probala, pa ne mara. kadar mava midna piščanca ali teletni ji dam za probat, posebaj za njo pa ne kuham.

skokica01 -> RE: Kdaj gluten (9.3.2007 21:34:00)

Pišuka, ampak na Hipp-ovih kašicah, ki so za po 5. mesecu, pa nekatere vsebujejo gluten. A potem oni kar nekaj prodajajo al kaj?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Saj če otrok nima kakšnih posebnih težav z alergijami in podobnim, verjetno ni panike a ne?

suzi -> RE: Kdaj gluten (13.3.2007 17:47:30)

Mi jemo gosto hrano od 4,5 mesecev, ker ni več maral mleka. Z mosom, piščanec, puran, teletina, smo začeli pri 5 mesecih, enako z glutenom v kašicah in piškotki. Zaradi težav z odklanjanjem mleka sva bila na pediatrični kliniki na gastro oddelku, kjer so mi povedali, da po 5 mesecu lahko komot daš za jesti gluten saj nima vpliva na pogostost pojava celiakije. Problematičen je gluten pred to starostjo. Imam pa prijateljico, ki ji je njen pediater prepovedal gluten do 12 mesecev. Jaz sem glede hrane upoštevala nasvete mojega gastroentereologa pediatra. Menda že ve. Sicer je pa tako da me mame najbolj vemo kaj je za malčke dobro, saj jih poznamo pa tudi treba je ubogati svoj instinkt.

krfjolca -> RE: Kdaj gluten (13.3.2007 18:50:46)

Jah, meni pa na primer ni jasno, zakaj Hippove in Aletine kašice v kozarčkih vsebujejo meso? In smetano? In to tiste po 4. mesecu ... Je treba res gledat, kaj kupiš. Še dobro, da imamo v bajti eno leto starejšega nadebudneža, ki poje, kar jaz narobe kupim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

dalia -> RE: Kdaj gluten (13.3.2007 22:07:36)

Naša P je rekla,da z glutenom lahko začnemo po 6.mesecu.
Jaz mu dajem v vsak mlečni obrok en keks,ki vsebuje gluten.Vsa ostala hrana,pa je zaenkrat brez glutena.

Alisa -> RE: Kdaj gluten (15.3.2007 8:05:59)

Pri 7. mesecih je dobil prvi piškot oz. hrano ki vsebuje gluten.

skokica01 -> RE: Kdaj gluten (15.3.2007 9:01:53)

Evo, jaz sem preverila še pri Tanč na MOV:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=18765&t=18765

Stran: [1]