izpadanje las, Vichyjeve ampulice, recept za proseno kašo z jabolkami... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Una -> izpadanje las, Vichyjeve ampulice, recept za proseno kašo z jabolkami... (25.9.2004 17:39:38)

Hej!
Sem šla ta teden v lekarno in sem si hotla kupt tiste ampulice, pa je farmacevtka prebrala na navodilih, da ni primerno za tiste, ki dojijo (pa tudi nosečnice ne)... Je pa primeren šampon (ker deluje lokalno) in mi je dala testerčke za probat, če mi bo kej pomagal. Zaenkrat sem si samo enkrat oprala lase, tako da vam še ne morm nič povedat, če deluje.
Ker ste napisale, da pomaga proso pri izpadanju las, sem si kupla proseno kašo. In da ne bi jst jedla samo prosene kaše, sem dans naredila eno fulllll dobro sladico. Tuki je recept, če ktero zanima.


:torta:Prosena kaša z jabolkami:torta:
3 dl prosene kaše
8 dl mleka
4 velike žlice sladkorja
6 dag masla
vanilin sladkor
pecilni prašek
1 čajna žlička cimeta
1 kg naribanih jabolk

Proseno kašo kuhamo 10-15 minut v mleku. Dodamo sladkor, vanilin sladkor, pecilni prašek, maslo in cimet in vse skupaj dobro premešamo.
Na pekač, ki smo ga namazali z maslom in moko, razmažemo proseno kašo in po vrhu potresemo z jabolkami. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180˙C 30 minut. Ko je pečeno, potresemo z mletim sladkorjem.
Pa dober tek!

PS: tole je res ful u izi narest!;)

Una:sloncek::sloncek::sloncek:




Janeja -> izpadanje las, Vichyjeve ampulice, recept za proseno kašo z jabolkami... (25.9.2004 20:04:37)

Tud meni so po porodu fullll izpadali lasje:((, pa mi je ena kolegica svetovala šampon od Afrodite - kopriva. Glede na to, da je bil to še najbojl enostaven predlog (nič mešanja in pacanja) sem probala. In res deluje!:bravo::bravo::bravo:

Sicer ne garantiram da bo pri vseh ampak pri men je. Probi, pa še pocen je!




Anonimen -> izpadanje las, Vichyjeve ampulice, recept za proseno kašo z jabolkami... (25.9.2004 21:17:05)

hejjjjj!!1 en prastar recept:maske iz olivnega olja naneseš zmasiraš zvečer oviješ v vlažno brisačo zjutraj spereš.stare grkinje in dalmatinke so to delale in še delajo.Lasje se popravijo in so svilnati.Poskusite...:);)




Stran: [1]