DaisyE -> RE: samoplačniško k dr. Rešu (16.3.2007 10:35:41)
|
Pri Rešu je tako, da lahko na začetku prideš k njemu z napotnico in določene preiskave opravi pač zastonj. Pol pa, če se izkaže, da ni druge možnosti kot umetna oploditev, takrat se pa začnete o denarju pogovarjat. Reš namreč na koncesijo dobi precej manj postopkov in te pol navadno špara za tiste, ki so pri njemu že bli samoplačniško. Deluje po principu enega plačaš, enega maš zastojn. Jaz sem ga vprašala, kako bi bilo, če bi pri njemu počakali na prvi postopek na napotnico, pa je reku, da se ne splača, ker bom pol prej na GK na vrsti (pa bi tam čakala eno leto). IVF-ICSI stane 1010 evrov + zdravila si sam kupiš v Italiji, stanejo pa cca. 260 evrov. Računaj vse skupaj 1300 evrov. Klasičen IVF je pa nekaj bolj poceni, jaz ne vem, koliko je, govori se pa, da okrog 190.000 sit plus zdravila. Drugače se ti pa po moje spermigram in ostalo splača pri njemu na napotnico naredit, ker gre bolj hitro, edini drek je, da ti pol na GK ne upoštevajo njegovega izvida spermiograma. Upam, da sem bla kaj v pomoč. LP
|
|
|
|