Afnica
|
Larina mamica, mi2 se tudi poznava iz bolnice, a ne? No, glede dude...mi imamo probleme, ker je ta duda, ki jo imata že stara in obrabljena, pa zavračata novo- čeprav isto, ampak je še trda in jima ne paše. Mislim pa, da če je noče, če se jezi, da ji že ne paše. Jaz je ne bi silila. Zdej ne vem, če imate probleme z novo ali s staro dudo? Glede hrane. Naša Lana je, ko smo šli domov pojedla 50-60ml na 4 ure. V posvetovalnici so mi rekli, da naj njo, ki je še precej manjša od bratca, zbujam na 3 ure. Hmmm...kam pa pridem, da ju hranim vsakega ob svojem terminu? In je seveda nisem zbujala. Hranim jo enako kot bratca, na 4 ure. Enako kot v bolnici. Plus, minus pol ure, ne kompliciramo, sej se oglasita. Moraš pa seveda količino obroka postopoma povečevat, saj pupika raste in rabi vedno več. In to, da ko je flaša prazna, še vedno duda, je znak da bi ona rade volje pojedla več kot ji daš. Jaz bi na tvojem mestu dala 70ml/ obrok. Pa boš videla koliko poje. Obroke pa...če je lačna na 3ure, drugače na 4. Sej otroček sam najbolj ve. Pa tudi dovolj glasne signale dajejo, ko so lačni. Tudi nam paše en dan bolj, drugi dan manj. Ko boš pa videla, da 70ml z lahkoto poje, pa spet malo dodaš. Mi smo z aptamil pre prišli že do 150ml pri Lanu in 120 pri Lani. Zdej, ko smo na aptamil 1 pa pojesta kakšnih 30ml manj. Najbrž je bolj nasitno. Ponoči spita tudi po 5ur skupaj. Zbudita se kot sta lačna. Redita se lepo. 1,5kg na mesec. Smo bili pohvaljeni. LP