najboljši mousse (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


solatja -> najboljši mousse (25.2.2007 20:34:47)

150g rahlo grenke čokolade
150g mlečne čokolade (sem dala 100g v prahu in dve mlečni mercator)
5 jajc
3 žlice vanili sladkorja (sem dala celga)
125 ml sladke smetane (sem dala eno celo malo)
1 žlico pomarančnega soka (sem dala kr eno celo, ker je bla bolj suha)
50g sladkorja

čokolado stopi nad vodno kopeljo (js sm vse skupaj vrgla v ponev, dala mal masla in neki mleka in je blo glih tk ok). rumenjakom dodaj vanili in stepaj, da se sladkor raztopi. čvrsto stepi smetano in ji dodaj pomarančni sok. iz beljakov naredi sneg, ki mu dodaš  sladkor (navaden). rumenjake primešaj čokoladi, temu dodaj počasi  smetano in beljake. postavi na hladno za 3h (sem dala v zmrzovalnik za kako 1,5h je blo super. je pa fajn, da je res hladno. pol ma okus po enem profi čokoladnem sladoledu). božansko!
če bo kera delala, nej sporoči, kako mnenje ma o tem. sama nisem nora na čokolado, ampak tole mi je zmehčalo kolena!!






Strawberrie Cherrie -> RE: najboljši mousse (25.2.2007 20:35:22)

sliši se fajn [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




kepica -> RE: najboljši mousse (25.2.2007 20:49:50)

Ali to potem oblikuješ v kakšne kroglice ali se to je z žlico kot sladoled? Še nikol tega nisem vidla, pa ne vem, kako zgleda. Se pa sliš božansko dobro in bo treba sprobat. Njami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: najboljši mousse (25.2.2007 20:53:59)

Pa je tut tko penast, kot kupljen?




solatja -> RE: najboljši mousse (25.2.2007 21:48:15)

pride ful fajn penast. sama kupljenih še nism jedla, je pa rekla moja bivša cimra (čokoladoljub prve kategorije, blizu faze odvisnik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), da je bolš ko kerkoli drug kupljen.
js sm ga kr napacala z žlico, ker je bil itak še premehek, ko sem ga postregla (pol je šel pa kr iz sklede [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]), po moje, da ga oblikuješ z žlico za sladoled.
drgač je recept iz Lisa - Čarovnija okusa, morm priznat. piše, da bi naj zravn naredu še nitke iz kuverture (čokoladnega preliva: po navodilih iz embaleže pripravi kuverturo, ene 50g, pol pa na peki papir rišeš tanke črtice, ki jih daš gor na mousse (ko se posušijo, seveda). sem probala, pa je mousse čist dovolj. aja, pa zravn bi naj postregu hruške [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ne vem, zakaj.
dober tek!




Stran: [1]