|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj naj si mislim, hoče ali noče otroka?
25.2.2007 21:27:21   
binasa
tosja kaj ti bo pa pomenl ce ti povem kdo sem. sem sabina. in si zdej vesela. al zakaj da se skrivam za snonimjostjo.

Jokajoče smo prišli na svet, ko so se vsi okoli nas smejali; zato se potrudimo v življenju, da bomo umrli z nasmeh na ustnicah, ko bodo vsi okoli nas jokali.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 26
25.2.2007 21:30:58   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: binasa

tosja kaj ti bo pa pomenl ce ti povem kdo sem. sem sabina. in si zdej vesela. al zakaj da se skrivam za snonimjostjo.

ej, kdo pa se s tabo pogovarjauser posted image

ali si ti anonimna user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu binasa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
25.2.2007 21:33:44   
Anonimen
ja js sem anonimna pa sem pustla tok da vidte kdo sem da ne boste govorili da se skrivam.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
25.2.2007 21:34:51   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ja js sem anonimna pa sem pustla tok da vidte kdo sem da ne boste govorili da se skrivam.

in zakaj se potem zdaj skrivaš? user posted image user posted image user posted image

a si ti ziher, da jih imaš 21user posted image

saj veš 1992 minus 2007 ni 21.....user posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 25.2.2007 21:35:33 >

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
25.2.2007 21:35:41   
Anonimen
Jaz sem imela hčerko v začetku 3. letnika faxa (stara21 let) in se ne bi ponovno tako odločila. Čeprav je moja ljubica zelo dobrovoljen in zlati otrok + zelo ubogljiva in skromna.

Zakaj ne?
- ker si takrat nisem predstavljala kakšna resna stvar je to (kot si sedaj ti ne predstavljaš),
- zato ker je full fajn it na porodniško s porodniško in ne s smrdljivim starševskim dodatkom (40.000 bivših sit),
- res je da sem imela full energije (in mam je še danes), ampak če ne bi bilo mojih staršev in mojega partnerja, potem dvomim, da bi kaj ratalo z diplomo in kasneje s službo,
- ker je fajn da si odvisen od svojih prihodkov in se nerabiš pajtlat, če boš mel za plenice ali pa za bencin,
- res ni fajn hodit si po socialno pomoč in razlagat vsake 3 mesece kako pa kaj in zakaj rabiš.

Če se imata zdaj tako rada se bosta imela tudi čez 2 leti in čez 3 leta prav tako!

Mislim, da si prepričana da si dovolj zrela in odgovorna. Zreli in odgovorni so starši, ki rodijo otroke v vsaj osnovno socialno varnost. To pa veš, da ti nimaš...

Maš pa ljubezen, nadeta roza očala, verjetno si v življenju  plačala samo položnice za katere ti je dala mama denar...

Ne sanjaj...za začetek si omisli mačka ali psa...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
25.2.2007 21:41:37   
binasa
]zakaj 2007-1992?

Jokajoče smo prišli na svet, ko so se vsi okoli nas smejali; zato se potrudimo v življenju, da bomo umrli z nasmeh na ustnicah, ko bodo vsi okoli nas jokali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
25.2.2007 21:42:06   
binasa
[mislm 1992-2007]

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 32
25.2.2007 21:44:07   
Tanyka
[
on bo za skoz moj...

AJAJA- KAKO PA TO VEŠuser posted image user posted image user posted image MIDVA SMA SEDAJ SKUPAJ SEDEM LET-PA NE MOREM TRDIT KAJ BO NAPREJ.
UPAM da bo skoz mojuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne bodi tako prepričana.
Jaz mislim, da ful narobe študiraš,Njegove želje moraš tudi znat sprejet-ČE NEuser posted image user posted image -potem ne vem če bo vedno tvoj.NJEGOVE ŽELJE SO TUDI POMEMBNE.
SREČNO

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
25.2.2007 21:56:18   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

tista mala sprememba da sm ŽE?

---------------------
To, kar se tebi zdi mala sprememba, je dejansko veliiiiiiiiika sprememba user posted image .

Verjamem, da si zagnana in neučakana, ampak če si toliko prepričana v to, da bosta skupaj za zmeraj, zakaj se ti potem tako mudi?! Glej, popolnoma razumem tvojega fanta, ki pravi, da bi otroka obdržal, če bi se "zgodil". Vendar pa on želi zavestno imeti otroka šele, ko bodo veza in vsi ostali pogoji (dom, služba..) imeli trdnejše temelje kakor sedaj. Tu ga je treba zato pohvalit!
Torej, če razmisliš, želi si otroka s teboj, vendar takrat, ko si ga bo lahko privoščil! Če boš rinila z glavo skozi zid, pa se lahko zgodi, da ga bo imel- ampak z drugo!
Razumem te, ljubica, vendar prisluhni svojemu fantu, ki ima v tem primeru še kako prav.
Upam, da se boš pravilno odločila in dala času čas user posted image .

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
25.2.2007 21:57:05   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: binasa

user posted image  Ja kaj mi pomeni, Sabina? To, da imaš ime user posted image user posted image

Vesela sem pa itak vsak dan - od jutra do večerauser posted image user posted image , me RR v dobro voljo spravlja user posted image user posted image user posted image

Tvoj nik je dobra izpeljanka user posted image

Kaj naj ti rečem, da si otročja, pa mlada - v tem vrstnem redu, al pa obratno user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu binasa)
Neposredna povezava do sporočila: 35
25.2.2007 21:58:27   
Tanyka
RIJA ti je v prvem postu lepo napisalauser posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz sem imela prvega otroka mesec po 19 rojstnem dnevu.S user posted image  sma bila takrat skupaj 3 leta-pa verjemi nama je dostikrat škripalo,.....
Resnično ti svetujem, da s tem počakaš.Ker na tak način ne bo nikoli ostal pri tebi.Otrok pa dandanes ni nobena veriga s katero bi partnerja priklenla k sebi.Če ne misli bit s teboj bo odšel pa če imata otroka ali ne.
Meni je to koliko sta skupaj ful premala doba, da o tem razmišljaš.
MNENJE
Ti pa boš tako ali tako naredila po svoje

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
25.2.2007 22:00:44   
Anonimen
JAZ MU V TAKO KRATKEM OBDOBJU ŠE SPLOH NISEM DALA LULIKE MATRAT.
Kaj šele študirala o otrokuuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tanyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
25.2.2007 22:08:02   
koala
Oprosti, samo živeti z nekom in videvati nekoga 1 krat tedensko je veliiiiiiika razlika. Jaz sem se z svojim možem videvala vsak dan preden sva začela živeti skupaj pa ti povem da je velika razlika. V tako mlado vezo in neutrjeno "pripeljati" še otroka pa se mi ne zdi najbolj pametno.

Pa vem kaj pomeni želeti si otroka in ga ne imeti, jaz si ga želim že od 16 leta pa ga še nimam.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
25.2.2007 22:08:28   
Naja30
Predvsem me moti beseda HOČEM, kar kaže na to, da si še res premlada in nezrela za otroka. To ni stvar, ki jo vidiš v trgovini in jo HOČEŠ imeti. Otrok je za vse življenje. In predvsem si ga je treba ŽELETI.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 39
25.2.2007 23:49:55   
Nattka
Če se ne motim praviš, da sta skupaj sedem mesecev, in da se vidita enkrat na teden.  Mesec ima približno 4 tedne, torej se vidita približno  4 x na mesec, 7 x 4= 28. Torej približno  28 dni v sedmih mesecih, pa recimo, da sta se na začetku videvala bolj pogosto in prištej še teh nekaj 10 dni, kar še vedno ni dovolj, da razmišljaš o tako resni zadevi. In ti potemtakem praviš, da bosta vedno skupaj.user posted image  In celo, da hočeš otroka. Punca, daj razmisli malo. Človeka ne moreš spoznati v tako kratkem času. Verjemi, ni isto videti se parkrat na mesec po nekaj uric, ko se še skregati ne moreš, ali pa živeti z nekom skupaj in  preživeti z njim precej več časa.  Najprej morata ugotoviti, če bosta sploh lahko shajala skupaj. Zanima me tudi, kaj na tvoje želje pravijo tvoji starši? Imaš njihovo podporo? Pomoč?
Ne rini z glavo skozi zid, kasneje ti je lahko še prekleto žal. Verjamem, da si misliš, da te vse napadamo. Sigurno  pa so naši nasveti takšni ravno zaradi tega, kar si napisala in  v tem trenutku je tvoje razmišljanje nezrelo in lahko pripelje do posledic, ki se ne dajo rešit v trenutku ampak ostanejo za vedno.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 40
26.2.2007 7:16:55   
srki
Joj, po 7 mesecih veze, pa o otroku razmišljat, je za moje pojme pa res malo prehitro. In zakaj hitet? Če imaš še za dokončat šolo, bi jaz le-to najprej dokončala. Potem bi si mogoče tudi zrihtala vsaj najnujnejše za živet in vsaj da nekaj časa sploh živita skupaj.

Na njegovem mestu ga tudi jaz še ne bi hotela.

In nič ne krtitiziramo, samo svoje mnenje povemo, to si tudi hotela. Ne pričakuj, da bodo vsi itega mišljenja kot ti.

Pa še nekaj: A ne znaš dokaj normalne slovnice pisat? Saj vem, da tudi jaz delam slovnišne napake, ampak to pisanje js, pa itaq, vprasov, mislem....

Se opravičujem, vendar me tak način pisanja "piši kao govoriš" zelo moti.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 41
26.2.2007 7:32:26   
caillou
O sveta mamka božja. Jaz sem pri tvojih letih še med dvema ognjema igrala, pa skrivalca z žogo sem se šla,...ti pa že žongliraš z življenjem. 

Jaz mislim da bo za vaju najbolje, če se sem pa tja skupaj malo s plastničnim dojenčkom poigrata, resnično, tole ni nobena grda provokacija.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
26.2.2007 8:42:42   
domci
Sej lahko k meni prideš za kakšen dan ali dva. Jaz se bom fino spočila ti pa se boš sigurno premisnila, da bi imela otroka. In tvoj fant super razmišlja bodi vesela, da ga imaš. Včasih so rekli NAJPREJ ŠTALCA POL PA KRAVCA.

In ta tvoj HOČEM, jaz tudi hočem nov avto, novo garderobo, novo službo in hočem imeti veliko denarja, ja in bo ostalo pri hočem in še lep čas tega ne bom imela.

Daj punca zresni se !!!

Aja in po sedmih mesecih ko sta skupaj preživela nekaj uric veš, da bo za vedno. Partnerja spoznaš šele po tem, ko začneta skupaj živet, potem šele spoznaš njegove navade..... Midva sva skupaj že leta in leta pa si ne upam trdit, da bo za vedno.

Če maš saj malo pameti poslušaj svojega fanta, končaj šolanje, se zaposli uredi stanovanje, najprej kupita kužka bosta vidla kako bo funkconiralo.... Potem pa kako potovanje, vsaj morje, malo zabave......Nič ti ne bo ušlo, če z user posted image še počakaš kvečjemu ti bo koristilo, med tem časom se pa zabavajta....

In verjemi, da ti nobena ne soli pameti ampak ti čisto vse hočemo samo dobro, odločitev je pa seveda samo tvoja

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 43
26.2.2007 8:47:07   
lenika
Joj, joj, saj ne gre toliko za leta kot za to, da se nista še niti spoznala, da nimata kje živet in od česa živet. Pa še tvoja šola je nedokončana. Jaz vama predlagam, da si najprej uredita stanovanje in vsaj nekaj časa živita skupaj, da se navadita na skupno življenje in potem razmišljata naprej. Kar se tiče let, tudi jaz sem v tvojih letih razmišljala o otroku, a samo razmišljala in hvala bogu, da je tako. Ker otrok ni samo veselje, so tudi skrbi in odgovornost. Za to pa moraš biti malo bolj zrel kot si postih sodeč ti. Pa brez zamere.

PS: Daj se potrudi pisat vsaj v približni slovenščini, da boš lažje berljiva.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 44
26.2.2007 9:02:01   
binasa
moji starsi, oni se ne strinjajo s tem, mogoče se ne bodo nikoli, kot da nočejo met vnuckov,...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 45
26.2.2007 9:04:50   
Anonimen
Meni se ne zdijo problematična tvoja leta niti to da sta šele par mesecev skupaj ampak to da ne živita skupaj.
Tudi midva sva se včasih videvala enkrat tedensko in itak da sva bla takrat vsa v rožicah in ni bilo nobenih problemov. In to je trajalo celih 7 let. Pa sem se po sedmih letih preselila k njemu in verjemi da ni istouser posted image .
So se hitro začeli problemi. Ker kar na enkrat tisti "sonček" ki te je vsak teden veselo pričakoval pride zmatran z službe, išče hrano, riga, prdi, pušča nogavice je včasih tečen, zamorjen in naveličan vsega. Velika razlika kot prej!

Zato ti jaz samo svetujem da se prvo preselita skupaj, počakata da mime "začetna evforija" skupnega življenja in se zbudita v realnosti in potem načrtujeta otroka.

Osebno mislim da bi mogla vsaka ženska preden se spusti v to da ima z nekom otroka premislit ali bi ga bila zmožna imeti sama. Kaj pa če se tvojemu kaj zgodi? Jaz osebno ne bi imela nikoli otroka če ne bi bila prepričana v to da bi tudi sama zmogla. Ker nikoli ne veš kaj ti življenje prinese.

Aja pa po sedmih mesecih veze smo vsi mislili da bomo skupaj do konca življenjauser posted image  - pa ne uspe vedno. To je tako kot smo vsi pri petih mislili da bomo zdravniki, pa učiteljce pa gasilci.... sanje pač, v katere itak verjameš tisti trenutek. Dejstvo je pa da nikoli ne moreš bit v nič 100% prepričan, niti vase.
Ker če si si pa fajn lažeš sam sebi.

Itak odločitev je samo vajina. Verjemi da otrok ne bo nikamor ušel tudi če kakšno leto počakata nanj.

Otrok je ena redkih če ne celo edina stvar v življenju ki traja zagotovo celo življenje. Mislim da si zato zasluži temeljit premislek in trdno odločitev s strani bodočih staršev preden pride na svet, se ti ne zdi tako?

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
26.2.2007 9:15:03   
romy
Svašta, ej!
Mislim da gre za eno bedno foro najstnice, ki ima zdaj počitnice in ji je dolgčas user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
26.2.2007 9:15:52   
CAPA
Jest mislim, da ima tvoj fant prav. Za otroka je še čas. Prvo si uredita stanovanje...

Pa še neki: praviš, da si pred maturo... kaj pa služba? A pričakuješ, da vas bo vse samo fant vzdrževal? Sicer v primeru, ko partner zgubi službo, mislim da je prav, da ga drugi vzdržuje. Ti pa imaš vse šanse dobit službo - tko da se mi ne zdi fer, da bi te on preživlju, ker ti HOČEŠ otroka.

Svetujem ti, da tok počakaš, da boš tud sama finančno sposobna in tud pol upravičena do porodniške - solidne!! Ne pa tistih (še vedno v tolarjih) 40.000,00 sit - kot so ti že napisale!

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
26.2.2007 9:20:41   
baguSka
binasa... poslusi svoje starse, poslusi svojga fanta... poslusi punce na RR... povej iskreno: ali sploh obstaja nekje nekdo, ki te vzpodbuja in podpira pri tem tvojem 'pocetju' oz. razmisljanju??? ce ga ni, v kar zelo mocno verjamem, potem se lahko koncno malo zamislis nad sabo...

(odgovor članu binasa)
Neposredna povezava do sporočila: 49
26.2.2007 9:49:53   
janapan
Ja met otroka je lepo ampak ne si predstavljat da je taka idila...ne vem če se že zavedaš da otrok ni samo tista štručka ki jo vidiš v vozičku kolegice, al pa v filmu...Se je treba pošteno namatrat, najprej nosečnost, ki je lahko kar stresna, potem pa nič več spanja, ko enkrat imaš otroka je to za zmeraj, kar pomeni vedno, jokanje, previjanje, krči sredi noči, žuranje se zgodi redko, postava se ti bo najverjetneje popravla in to ne na boljše...sploh pa še če ti partner ne pomaga se zavedaj da boš za vse sama.
Punca dej se ga nažurat, naredi še kakšno šolo, dej kar mal počakat z otrokom.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?