centrifuga (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

solatja -> centrifuga (25.2.2007 18:56:52)

povejte mi, prosim, na koliko dajete centrifugo pralnega stroja. sama dajem oblačila od moje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] na 1200, najina pa na 1000 al pa (redko) 700. moj pa skoz peni, da se s tem preveč uničujejo oblačila in da moram skoz dajat na 700, ki se pol ful dlje suši. moja mama recimo vse pere na 1100. pa nikol ne jamra, da se oblačila uničujejo, raztegnejo al pa da so drugačna na otip (kar js slišim).
pa še nekaj. kdaj ste začele skupaj prati oblačila od vas in vašega otroka? js zanjo že uporabljam mehčalec (Frosch), za naju pa Lenor, ampak prašek pa uporabljam isti. razmišljam, da bi za vse začela uporabljat Frosch pa pol mogoč niti ne bi posebej prala, ker nimam nikol 6kg perila, mi je kr škoda energije, vode, okolja in dnarja. od ta male pa sploh nikol.

KIKI**** -> RE: centrifuga (25.2.2007 19:00:31)

Jaz vedno dam centrifugo na 1100 (več nimamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Razen če perem kaj bolj občutljivega dam na manj (pač primerno temu). Pa imamo vsa oblačila v redu.
Oblačila od otrok sem pa prala en mesec posebej potem pa kr skupaj razen perilo in res kaj umazanega sem dala posebej.

Uporabljam pa ava 101 madež ali ariel ter lenor rumeni ali modri

Anonimen -> RE: centrifuga (25.2.2007 19:04:04)

ne vem kolk je ker nimam nič napisano..

Lunc_a -> RE: centrifuga (25.2.2007 19:33:59)

Vsa oblačila vedno na najvišje

Anonimen -> RE: centrifuga (25.2.2007 20:05:35)

Jaz dam čisto vse na 1.500. Od zaves do volne.

lemavrica -> RE: centrifuga (25.2.2007 20:07:42)

Na najvišje, razen kadar imam program ročno pranje takrat je 900.

eya -> RE: centrifuga (25.2.2007 21:47:53)

Večino stvari dam kar na 1200, razen kakšne občutljive dam na 1000 ali 700.

Stvari od malega in od naju pa že od začetka perem skupaj, nikoli mi ni bilo jasno, zakaj ene perete to posebej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa tudi od začetka že uporabljam mehčalec, edino na dvakratno izpiranje nastavim, kadar se perejo tudi stvari od malega.

MH0 -> RE: centrifuga (26.2.2007 14:05:19)

Če sušiš v sušilcu, daj centrifugo na največ oz. ustrezno manj, če to tekstil zahteva, saj praviš, da ti je pomemben prihranek energije. Če pa sušiš na zraku pa pravzaprav ni te potrebe.

Anonimen -> RE: centrifuga (26.2.2007 23:09:20)

Jaz centrifugiram na največ, kar mi program dovoljuje. Mi avotmatsko sam določa, lahko samo znižam obrate, povišat jih ne morem. Npr. bombaž vedno centrifugiram na 1400 obratov, več jih itak ne premore stroj, zdajle perem sintetiko in so najvišji obrati 800 in toliko imam tud nastavljene. Vse cunje so ok, nič uničeno, samo sušim neprimerno krajši čas. Sušim itak v sušilcu, ampak ravno tako bi se na zraku manj časa sušile. Pa tehle 1400 obratov je zakon, ker na pol suhe cunje ven potegneš.

nejcko -> RE: centrifuga (26.2.2007 23:33:58)

Jaz nimam pojma, koliko močno centrifugo imam (ni ravno najbolj), ampak obvezno pa perilo 3x scetrifugiram, ker pride potem bolj mehko. Pri mami in na vikendu pa imamo tudi samostoječo centrifugo, ki je zelo močna (če predolgo pustiš, je skoraj kot sušilec), uporabljamo ju po vsakem pranju in za vse cunje, razen zaves in volne, pa cunje niso zato nič uničene. Če bi imela prostor, bi si jo še za doma nabavila, je res fajn zadeva.

MALINČICA -> RE: centrifuga (28.2.2007 11:00:53)

Eh, to po moje nima veze, da bi centrifuga uničila take vsakdanje stvari,  razen pri kakih volnenih stvareh in tistih, ki so bolj občutljive. Samo hitreje se posuši.
Jaz tud skupaj z najinimi perem tudi otroška oblačila, itak se oba vsak dan po večkrat preoblečeva, tako da nekih res umazanih cunj nimava.Če pa se kak malo pokakan bodi pere z mojimi majicami, pa tudi nič hudega.Sej smo družina.

Anonimen -> RE: centrifuga (28.2.2007 11:04:24)

Jaz vse perem na 1.200 obratov. Mi itak stroj sam nastavlja. Edino program za volno ima manjše obrate(ga ne uporabljam) in program za občutljivo perilo(perem samo zavese), pa mi ni še nikoli nič uničilo.

Anonimen -> RE: centrifuga (28.2.2007 11:10:46)

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Pri mami in na vikendu pa imamo tudi samostoječo centrifugo, ki je zelo močna (če predolgo pustiš, je skoraj kot sušilec), uporabljamo ju po vsakem pranju in za vse cunje, razen zaves in volne, pa cunje niso zato nič uničene. Če bi imela prostor, bi si jo še za doma nabavila, je res fajn zadeva.

Jaz sem tudi imela tako centrifugo. Potem pa sem kupila ta pralni stroj, kjer ima centrifuga 1.500 obratov, in sem prvo rudno perila, ki sem ga oprala v njem, najprej dala še v to dodatno centrifugo in šele ko sem videla, da nič več ven ne teče, sem jo zabrisala stran.

soncece24 -> RE: centrifuga (28.2.2007 11:14:04)

Jaz po pranju + centrifugi vedno še enkrat dodatno centrifugiram 10 min na 1200 obratov, pa mi še nikoli ni nobene stvari uničilo. 

mily -> RE: centrifuga (28.2.2007 13:56:56)

Jst dam tudi vedno na polno (1200), pa se mi ne zdi, da se kej uničijo cote. Če dam zavese, al pa kej bolj občutljivega itak dam na program, ki je namenjen za to in tam je cetrifuga že avtomatsko manjša.

Stran: [1]