pečen piščanec (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


tasika12 -> pečen piščanec (25.2.2007 14:07:14)

Ponavadi ob nedeljah pečem piščanca, vendar imam problem da je vedno tako suh - sploh beli kosi. Kako se da to popraviti?
Hvala za odgovore.

Tašika




PBJ -> RE: pečen piščanec (25.2.2007 14:56:25)

Jaz ga pečem v  zaprti stekleni posodi za pečenje in je zmeraj sočen.




BLAŽIKA -> RE: pečen piščanec (25.2.2007 14:59:29)

Peči v zaprti posodi ali pa daj čez pekač alu folijo. Sicer se dela malo dlje ampak zadrži sočnost.




vesna.com -> RE: pečen piščanec (25.2.2007 17:55:45)

Po pekaču posuješ sol,ene pol kile,daš gor piščanca ali kose,spečeš.Vmes nič ne šlataš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Gre voda iz soli v piščanca.




Spark -> RE: pečen piščanec (25.2.2007 18:01:46)

ekaču posuješ sol,ene pol kile,daš gor piščanca ali kose,
IZVIRNO SPOROČILO: vesna.com

Po pekaču posuješ sol,ene pol kile,daš gor piščanca ali kose,spečeš.Vmes nič ne šlataš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .Gre voda iz soli v piščanca.

A piščanca normalno soliš in ga daš na sol, ali daš čisto neslanega gor?




Anonimen -> RE: pečen piščanec (25.2.2007 20:33:02)

Ne smeš ga predolgo peči. JAz ga pečem na 170 stopinj 1 uro. Imam pa naštiman ventilator in žar. Jaz ga pečem na mrežici, pod mrežico, pa dam še malo vode, da se pari. Pa najprej je obrnjen navzdol s prsmi , potem pa ga kontra obrnem.




Strawberrie Cherrie -> RE: pečen piščanec (25.2.2007 20:36:22)

Jaz piščanca pečem izključno v glinenem pekaču - najprej pokirtega okoli 1h, nato pa za 15minut odkrijem, da se hrustljavo zapeče.




Anonimen -> RE: pečen piščanec (25.2.2007 20:49:35)

ŠE en odličen recept za pečenega piščanca

Ga razkosaš, kose na hitro popečeš v ponvi, da koža porjavi. Vzameš iz ponve in noter na to maščobo na hitro prepražiš čebulo. Piščanca preložiš na globok pekaš, in pečeš cca. 20 minut. Nato mu dodaš na kocke narezano papriko (rumeno in rdečo), cele stroke česna, večje kose na hitro pražene čebule, lističe rožmarina, nariban ingver in malo zaliješ z juho. Piščanec naj leži na zelenjavi. Pečeš naprej. Zadnjih 10 minut pečenja dodaš na kocke narezan ananas.

Vse skupaj serviraš na kuhanem rižu.




saving -> RE: pečen piščanec (25.2.2007 22:41:39)

Finta s popekanjem deluje praktično pri vsakem mesu, ki ga potem daš v pečico. Vrhnja plast zakrkne in ne more več oddajati vode iz notranjosti. Če potem še pokapaš s kako maščobo / polivaš s kako juhico, si zmagal(a).




Anonimen -> RE: pečen piščanec (26.2.2007 12:13:40)

Očiščenega piščanca posolimo,ga znotraj in zunaj pokapamo z limoninim sokom.Znotraj natremo z strtim česnom,listi zelene,rožmarinom in maslom.
Položimo ga v pekač,pokapamo z oljem in damo v vročo pečico.Podlijemo z juho in pečemo.Tik preden je pečen,prilijemo še vino.Piščanca pečemo lahko tudi tako,da ga med peko polivamo s pivom,tedaj olja ne dodamo.




Stran: [1]