Jessy -> RE: makaroni ali pa špageti s sirom (25.2.2007 15:54:07)
|
Jaz bešamel omako naredim "od oka" tako, da dam nekaj masla (rezino debelo cca pol cm, morda malo več), potem raztopim, ko se stopi, dodam žlico bele moke in z metlico za stepanje hitro mešam, hkrati pa prilivam mleko (mleka dam cca 3 dcl). Ves čas mešam in ko zavre, se hitro vidi, če je morda mleka premalo. Če ga je, ga še malo dolijem, dokler ne dobim želene gostote. Jaz bi pa makarone s sirom naredila tako, da bi ločila rumenjake in beljake (vedno gledam da je na osebo 1 jajce). V rumenjake bi vmešala 1 kislo smetano (za cca 4 ljudi), posolila in dodala poljuben sir (riban). Iz beljakov bi stepla sneg. Ko bi se široki rezanci na pol skuhali, bi jih ocedila, nato pa vmešala najprej rumenjakovo maso s sirom, nato pa še beljake. V pekač bi dala nekaj koščkov margarine, nanje stresla makarone, po vrhu še nekaj koščkov margarine in dala peči za cca pol ure v pečico na 180 C. Jaz delam makarone po istem receptu, le da namesto sira dam šunko. So zelo dobri, ne dvomim pa, da bi bili tudi s sirom dobri. Če jih sprobaš, mi prosim sporoči, če so bili dobri!
|
|
|
|