segretje izčrpanega mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

adriana_m -> segretje izčrpanega mleka (24.2.2007 16:07:58)

Ali kaj pogrejete mleko, ki ga izčrpate, na koliko stopinj in kako veste, da je dovolj?

atteya -> RE: segretje izčrpanega mleka (24.2.2007 18:07:52)

Mleko mora biti toplo, in sicer telesne temperature. Če je prehladno ali pretoplo, za črevesje malčka ni dobro, pa tudi piti ga sicer nočejo. 

frufru -> RE: segretje izčrpanega mleka (24.2.2007 19:47:33)

Segrevaš ga pa v vodni kopeli. Stekleničko z mlekom daš v grelec stekleničk ali pa v posodo z vrelo vodo. V tem primeru jo na momente pretreseš, da se temperatura mleka uravnava.Temperaturo preveriš na notranji strani zapestja.

krfjolca -> RE: segretje izčrpanega mleka (24.2.2007 20:12:00)

Ko kapneš mleko na zapestje, ne smeš imeti ne toplega, ne hladnega občutka. Takrat je temperatura idealna.

adriana_m -> RE: segretje izčrpanega mleka (24.2.2007 21:08:57)

Ravno to sem razmišljala, ali se morda ne uničijo koristne snovi, če daš v vrelo vodo, da segreje? Morda toplo, pa dlje čakaš?
Ali je morda katera kje o tem brala? Mogoče pa preveč kompliciram, prvesnica :)

eya -> RE: segretje izčrpanega mleka (24.2.2007 22:02:25)

Lahko daš tudi v bolj vročo vodo, pa vsake toliko premešaš. Saj če daš v vrelo vodo, zaradi tega melko še ne bo zavrelo...

BLAŽIKA -> RE: segretje izčrpanega mleka (24.2.2007 23:02:57)

Jaz sem ga grela kar v mikrovalovni, samo večkrat sem preverila da je bila potem temperatura prava.

frufru -> RE: segretje izčrpanega mleka (24.2.2007 23:12:01)

IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA

Jaz sem ga grela kar v mikrovalovni, samo večkrat sem preverila da je bila potem temperatura prava.
Meni je patronažna rekla, da se v mikrovalovni mleko uniči oz. zgubi hranilne snovi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in mi rekla naj raje segrevam v vodni kopeli.

Stran: [1]