beba76 -> A je to mogoče??!! (24.9.2004 13:21:44)
|
Verjetno je res možno, res pa je, da se ti med popadki zdi vse dosti huje, kot je v resnici, pa tudi reakcije sester oz. babic so zelo različne. Sama sem rodila dvakrat, drugič z vakuumom in je bilo vse prej kot prijetno. Babica v nočni izmeni mi je medenico zmerila s šestilom in rekla svoji naslednjici, da verjetno ne bo šlo, ker sem zelo ozka. Ta babica je to vzela na znanje in povedala tudi zdravnici, ki je prišla, ko so ugotovili, da je potrebna pri porodu (ko je porod normalen, zdravnika navadno sploh ni zraven). In ker je ta zdravnica zagovornica naravnega poroda, me ni hotela dati na carski rez in se je pač odločila, da bomo rodili po >naravni poti<. In tako so me dobesedno razmesarili, da sem imela 20 notranjih šivov, pa še vrezali so me, kolikor je pač možno. Pa tudi babica se je vrgla name, da ona z vakuumom ni trebala preveč vleči.K sreči je otrok normalen, kar pri tekih porodih ni glih pravilo. Moje izkušnje s porodom niso bog ve kaj, pa sem se kjub temu odločila še za tretjega otroka, a tokrat bom definitivno šla na epiduralno.
|
|
|
|