Titty -> RE: porod (27.2.2007 9:44:52)
|
Čau, jaz sem tudi imela epiduralno v Izoli - res super. Postopek pa je tak, da ko končaš hoditi na materinsko šolo, te zadnji teden pošljejo na ogled porodnišnice v Izoli. Tam imaš tudi krajšo predstavitev epiduralne in tam podpišeš dokument, da jo želiš imeti. S tem dokumentom nato jo lahko imaš ali pa ne, če pa nič ne podpišeš ti je pa sploh ne dajo (recimo ker na dan poroda nisi ravno "prištevna" - zakonsko gledano). Jaz sem pa imela drugo težavo. Moj gin. mi je z veseljem priporočal epiduralno, na dan poroda pa je bil ravno Ravnikar dežurni, tako da me je dobesedno zajeb.....zaradi tega - grozno kako ti zna človek najlepši trenutek življenja, ko prijoka maljceno bitjece, zagreniti....No, skratka epiduralno priporočam, vse čutiš tudi popadke, tudi noge, vse lahko delaš (in ni res, da ne čutiš nič!!!), samo bolečine niso tako velike kot so navadne brez epiduralne (so pa in tudi popadke normalno predihavaš!). Zdej grem v drugo roditi (rok julija kot ti) in bom epiduralno sigurno spet vzela. LP, T.
|
|
|
|