Polipi v nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

coco -> Polipi v nosečnosti (23.2.2007 12:23:45)

Pozdravljene!
Sem drugič noseča in na prvem pregledu mi je ginekologinja rekla, da imam ´tam notri´ za cca. lešnik velik polip in da znam krvaveti. Ta se baje ne drži posteljice, tako da ni nevaren, edino pri odnosih pa naj pazimo. Zanima me, ali je katera od vas imela enak ali podoben problem in če res ni tako hudo za mojo nosečnost? Saj veste, da brez skrbi ne gre...:)

Hvala in pozdravcek vsem skupaj!
coco

Anonimen -> RE: Polipi v nosečnosti (23.2.2007 16:21:59)

Meni so v 13 tednu odkrili, da imam polip na materničnem vratu. Ker je bil kar velik in sem tudi krvavela so me poslali v staro porodišnico, da so mi ga odstranili, ker bi mi drugače lahko odpiral MV, če bi rasel še naprej. Vse je odvisno kje imaš polip. Če ti gleda iz MV v nožnico potem je dobro, da se ga odstrani, vendar pa lahko povzroči splav, kar pa ni nujno (moj primer). Če pa je na MV potem pa ga ne odstranjujejo. Tako sem jaz takrat razumela G. Najbolje je da G natančno vprašaš kje imaš polip, potem pa za mnenje še Pušenjaka.

coco -> RE: Polipi v nosečnosti (27.2.2007 11:13:00)

Baje naj bi jaz imela placentni polip (ko npr.po prvi nosečnosti ostane notri košček posteljice in se potem zaraste). Ta čas sem imela ponovni pregled pri G in polip naj bi se celo zmanjšal. G pravi, da ni nič hudega, ker ni na posteljici. Operirajo pa ne med nosečnostjo. Sem pregeldala starejše odgovor dr.Pušenjaka na to temo in dobila kar dosti informacij.

Hvala in lp!

Stran: [1]