začasni naslov (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

mateja80 -> začasni naslov (23.2.2007 9:16:24)

Punce, prosila bi, če mi lahko katera pove glede začasnega naslova. Jst sem stalno prijavljena še vedno pri starših, s fantom pa si urejava stanovanje pri njegovih v drugem štuku. Zanima me, če se jst prijavim pri njem začasno ali mi pripada prevoz v službo s tega naslova ali s stalnega? Delam namreč deljeno in se sedaj "vmes" vozim domov, ker se mi do njega ne splača (preveč traja), zvečer pa k njemu in tako zjutraj od njega v službo. Fora je v tem, da to počnem že več kot leto in pol in se mi trapasto zdi, da mi nebi plačevali vožnje, ki jo dejansko opravim. Sploh pa, ker bova imela kmalu urejeno pri njem. Torej, ali se prevoz šteje tudi z začasnega bivališča?

Anonimen -> RE: začasni naslov (23.2.2007 9:20:49)

Ja prevoz se šteje od tam kjer dejansko živiš.  Moj ima tudi zrihtano samo začasno bivališče pa mu plačujejo prevoz do tja. Saj dejansko tam prebiva.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Je mogu nest v službo potrdilo o začasnem bivališču in so mu že takoj obračunali prevoz po novem.

karin412 -> RE: začasni naslov (23.2.2007 9:25:28)

Midva imava oba začasno bivališče, jaz imam stalno v KP. Tudi druge stvari ti potem pošiljajo po pošti na začasno (meni tudi z Davčne, ZZZS, če pošlješ dopis), potem lahko uveljavljaš kak popust - pri AMZS, če partnerja nista poročena, pa hočeš dokazati, da živita skupaj.

mateja80 -> RE: začasni naslov (23.2.2007 10:02:34)

najlepša hvala z odgovore punce. Zdj se bom mogla še psihično pripravit, da jim povem v službi. Ta bo kr huda, sploh, ker mi že zdj pripada dvojni prevoz za deljen delovni čas, ko pa to zrihtam bo pa vožnja daljša za 10 km v eno stran. Me zanima s čim mi bodo  spodbijal tole?!

uživajte in lp!

Anonimen -> RE: začasni naslov (23.2.2007 23:01:54)

IZVIRNO SPOROČILO: karin24
Ja prevoz se šteje od tam kjer dejansko živiš.  Moj ima tudi zrihtano samo začasno bivališče pa mu plačujejo prevoz do tja. Saj dejansko tam prebiva.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Če se tako obračuna prevoz na delovno mesto, potem je to OK, kar se mene tiče. Ampak je pa sama prijava nezakonita, saj zakon zahteva, da imaš stalno bivališče prijavljeno tam, kjer dejansko živiš, če to traja dlje kakor (mislim da) 3 mesece. Torej bi moral imeti tvoj partner na naslovu začasnega bivališča prijavljeno pravzaprav stalno bivališče.
Na srečo pa nimamo inšpektorjev, ki bi to kontrolirali oz. je to taka banalnost, da je ne bi nihče kontroliral, tudi, če bi jih imeli. Nezakonito je pa vseeno.

Stran: [1]