Anonimen -> RE: Ciste v možganih (23.2.2007 15:00:28)
|
Tašonka, mene je pred približno mesecem dni tako prestrašila ginekologinja z ugotovitvijo, da ima moj mali pikec neko asimetrijo v možgančkih. Je rekla, da je verjetno kakšna cistica (samo na eni strani). Čez 14 dni sem morala na ponovni UZ pregled in "cisto" je spet videla. Je pa rekla, da je možno, da se ji samo zdi (?!?). Poslala me je v bolnico in tam sta me dve ginekologinji pregledovali po dolgem in počez, pa nista ničesar videli. Tudi sedaj, ko sem bila par dni nazaj spet na UZ, mi je spet drugi G rekel, da je vse OK. No, hočem reči, da ni nujno, da ima tvoja pikica res kaj na možgančkih. Imela boš več UZ, več G te bo pregledalo, ker se včasih lahko zgodi, da en G posumi na kakšno nepravilnost, z večimi pregledi pa se ta sum ovrže. Pa tudi drugače te naj potolažim, da tudi če tvoja pikica ima ciste, imaš še zmeraj 99% možnosti, da je z njo kromosomsko vse v redu. Še posebej ti je lahko v tolažbo to, da je vse drugo bp. Te ciste (imenujejo se ciste horioidnega pleteža ali ciste pleksusa) namreč nekoliko povečujejo verjetnost, da ima tvoj otrok trisomijo 18, ki pa je zelo huda kromosomska napaka in imajo zato takšni otroci še sigurno kakšno drugo napako, ki bi bila vidna na morfologiji. Tako da lepo mirno in z veseljem pričakuj svojo pikico, za katero sem sigurna, da je popolnoma zdrava!
|
|
|
|