BONHEUR -> RE: čaj za dojenje ne pomaga kaj bi bilo drugega? (3.3.2007 19:34:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: SanjaS jaz sem kombinirala sezam, čaj, obilno pitje in stalno pristavljanje in nikar ne dodajaj... Jaz sem pri 3 otroku na začetku poslušala "ta pametne" in začela dodajati, ker sem imela še bolj malo mleka in ni napredoval v teži po "predpisanih" lestvicah in sem potem komaj uspela vzpostavit dojenje in še to šele po 2 mesecih, ko sem sklenila da SE NE BOM PUSTILA PREPRIČATI DA JE VSEENO ali dojim, DA BOM DOJILA in NE BOM poslušala tistih, ki se sprijaznijo s flaškami ko to po moje še ni potrebno. Zato svetujem: NIKAR ne dodajaj, četudi joka in stalno visi na dojki.. tri dni ali teden bo manj mleka a potem ga bo v izobilju in otrok bo nadomestil minus iz "shujševalnega" tedna. Nikar ne poslušaj tistih, ki pravijo, da je treba dojit na 3, 4 ure... to je čista bedarija, ki prispeva k izgubljanju mleka.Pusti otroka naj visi na dojki.. zaradi tega ga ne boš razvadila, ko bo mleka dovolj se bodo vzpostavili primerni intervali med obroki. Predstavljaj si, da vsakič ko dodaš flašo svojim dojkam sporočaš, da ni potrebno proizvajati mleka in mleka bo vedno manj in manj.. Omogoči naravi fer tekmo in zmagala boš. lp, S. p.s. Moj Maks Oliver ima trenutno pri 5.mesecih 8170g, dolg je 68cm in je dojen. Izključno dojen. Super post! Si dobesedno povzela moje razmišljanje na to temo!! Tudi jaz imam 5 mečnega fantka s podobnimi dimenzijami, pa punčka (prvi otrok) je tudi bila takšna, s tem, da sem tudi njo polno dojila do sredine sedmega meseca (kar nameravam tudi sinčka). Zdaj, pri dveh letih, je zdrava ko dren in še nikoli ni imela resnejših zdravstvenih problemov. Tudi jaz sem non-stop poslušala "dobronamerne nasvete", da je ne smem imeti ves čas na prsih, a se nisem dala. In hvala bogu, da sem vztrajala.
|
|
|
|