Anja167 -> Jok pred spanjem (23.9.2004 14:57:13)
|
Tudi naš mulc včasih zvečer joka malo drugače kot takrat, ko ga čez dan dajejo krči. Včasih (lahko tudi več dni zapored) postane celo ves vijoličen in zelo težko pride do sape, da sem že vsa panična. Vmes močno krili z rokami in nogami. Potem, navadno k sreči po manj kot 5 minutah, je čisto hripav ali pa sploh ne more več jokati, tako je utrujen, samo še hlipa. Navadno po takem joku trdno zaspi. Tudi jaz sem pogruntala, da je veliko večja verjetnost za tak jok takrat, ko gremo na obisk k starim staršem ali kam drugam in pridemo pozno domov. Če je popoldne umirjeno in običajno, se to dogaja manjkrat. Nisem pa čisto prepričana, da ga ob takem joku malo tudi ne zvija. V Mayo Clinic knjigi opisujejo prav tako kriljenje z udi in neutolažljiv jok kot kolike, samo da ponavadi kolike trajajo tudi tri ure in več, toda tam piše, da ni nujno, da lahko tudi manj. Pri našem si zato, da ne krivim sebe, kako ga ne znam držati v rokah ali kaj podobnega, mislim, da ima mogoče blažjo obliko kolik, da ga malo tudi zvija in da je utrujen in zaspan. Nič, bo že treba preživeti še kakšen mesec ali dva. Tolažimo se tudi s pregovorom mojega moža: "Vsakič je enkrat manj."
|
|
|
|