Anonimen
|
A ste se kdaj vprašali, da bodo čez 10 let imena, ki se vam zdaj zdijo čudna normalna, in da bodo zdajšnja normalna imena takrat čudna? Ne? Potem pojdite pogledat, statistiko imen v zadnjih par letih rojenih otrok. Me prav zanima kdo bo takrat večji "revše". Noelle ali Andrej. Oz. kateri starši bodo takrat "čudni", da so svojim otrokom dali takšna imena? KAr se pa tiče izgovorjave "čudnih imen" v danešnjem času in črkovanja...Jaz svoje lepo slovensko ime Urška, moram v službi milijonkrat ponovit. Enako je, če grem samo na Hrvaško ali v Avstrijo... Torej kaj mi pomaga to moje lepo slovensko ime? Da me na občini 3x ne vprašajo, kako???' , me pa zato drugje? Aja, sicer pa naša slovenska pamet itak velja za tisto: mi smo zapečkarji in naš Francelj ne bo šel ven iz SLO v EU ali še kam dlje študirat, v službo... Aja, pa tudi drugi narodi tudi ne bodo prišli k nam. Super, da nekateri skrbijo, da se bodo slovenska imena obdržala, da imajo mnenje, da je potrebno z imenom pokazati svoje korenine, pripadnost državi Slovenije...Jaz sem ponosna, da sem Slovenka, ampak s tem, da dam otroku tuje ime, še ne pomeni, da sem izobčenec in moje dete revež, ker pa ZDAJ pač to ime ŠE ni pogosto oz. ga ŠE niso navajeni. Kot je ena napisala, ko boste otroka oz. človeka spoznale, se vam več nobeno ime ne bo zdelo čudno, ker ne boste premišljevale o njegovem imenu, temveč o njegovih lastnostih, uspehih, o tem kako čudovit je, kako ljubeč, pameten, kako vam je pomagal, .... Npr. jaz naše Tanike, Marogice, Al bine, viv ( ) ne poznam, njihova "imena" se mi zdijo, na prvi pogled zelooooooooo čudna. Vendar, ko vidim katero sporočilo od njih ne razmišljam o tem, kako čudna imena imajo, ampak razmišljam kako znajo biti čudovite, pomagajo z nasvesti, so polne humorja, hudobne ...Všečnost njihovih imen mi niti na pamet ne pade, da bi o tem razmišljala. Pa tudi tiste, ki jih poznam, poznam njihovo osebnost (Muki, Rija, Petarda, Ninica, sanci...) imajo zelo čudna "imena" vendar vsaki paše njeno "ime" ker so to one. Takšne i onakše debate se mi zdijo samo pametovanje, nestrpnost, ne sprejemanje drugačnosti... eh...dost imate za glodati ...
< Sporočilo je popravil Paštetov kruh -- 13.6.2007 8:03:59 >
|