Kako sem zažgan lonec rešila. (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti



Sporočilo


Anonimen -> Kako sem zažgan lonec rešila. (21.2.2007 10:35:15)

Morda pa vam bo v pomoč.Nesreča je sledeča.
Moj zlati sine je imel nalogo,da skuha makarone za naše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/kuza.gif[/image]Pa je pristavil lonec in dal kuhat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]Nato je pa zaspal in makaroni se niso več kuhali ampak žgali in z njimi lonec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Teden dni sem notranjost lonca namakal v kisu.Vsak dan sem zamenjala kis(drugače zasmrdi)in glej sreča,je kis požrl zažgano,nato sem še podrsla z grobo krpico in lonec je spet primeren za kuho.
Tudi pečico sem z limono spucala in je lepo vso maščobo odpravilo.
Torej,tudi brez tovarniških čistil se da.




bipsy -> RE: Kako sem zažgan lonec rešila. (21.2.2007 11:32:53)

Pozdravljena!!!
Tole pucanje pečice z limono me pa zanima kako se to dela,jst bi tudi raje z limono popucala te stvari,ker me tista čistila za pečico preveč motijo oz.so preveč agresivna in imajo zelo močen smrdljiv vonj in bi rada poskusla tole varjanto z limono a mi lahk razložiš kako to zgleda???

Hvala!!!




Clody -> RE: Kako sem zažgan lonec rešila. (21.2.2007 13:26:14)

Ja tale tvoj sinek je pa faca. Najbrž je mislil. da se makaroni zelo dolgo kuhajo in da lahko še malo podremucka![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Si bom pa zapomnila tole z loncem.

Hvala za nasvet!!




Anonimen -> RE: Kako sem zažgan lonec rešila. (21.2.2007 19:16:29)

bipsy čisto enostavno,limono na pol in začneš drsat z njo po pečici,tako,da se raznese sok povsod,da razžre maščobo,nato pa z kakšno grobo gobico podrsat in splahnit z vodo.




zverinca -> RE: Kako sem zažgan lonec rešila. (21.2.2007 19:23:47)

tako je moj mož danes skuhal krompir, samo ni zaspal, ampak je prepozno se spomnil nanj, ko je bila posoda že črna... sedaj pa jo namakam, bom probala s kisom, njega pa za kazen čakata limona in pečica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kako sem zažgan lonec rešila. (21.2.2007 20:03:55)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Bo trajal al pa ne,boš videla.Vsak dan ko zamenjaš kis malo poštgljaj z gobico,da boš videla koliko gre stran črnega.Še najboljši je domač kis,ker je močnejši in ima večjo koncentracijo kisline.




Anonimen -> RE: Kako sem zažgan lonec rešila. (8.3.2007 15:10:41)

No jaz sem pa zdajle zazgala en pisker ko sem po RR tako dolgo skakala.Zdaj pa grem kis nalit....Pa sem ze vohala nekaj ampak sem mislila,da kaj v spodnjem stuku zgejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]....ajme ajme neroda jaz




arielca -> RE: Kako sem zažgan lonec rešila. (9.3.2007 21:30:46)

Pomaga tudi pecilni prašek + krop!




solatja -> RE: Kako sem zažgan lonec rešila. (10.3.2007 12:25:34)

js sm ga tud prejšn tedn enga zažgala, pa sem takoj v njega nalila kr neki prila in ko sem čez ene 20 min hotla dat mal pokuhat na štedilnik (mamin nasvet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), sem še mal podrgnla in je šlo že vse stran!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] je pa res, da je blo sam nekaj kapljic. 




Anonimen -> RE: Kako sem zažgan lonec rešila. (10.3.2007 15:53:31)

IZVIRNO SPOROČILO: solatja

js sm ga tud prejšn tedn enga zažgala, pa sem takoj v njega nalila kr neki prila in ko sem čez ene 20 min hotla dat mal pokuhat na štedilnik (mamin nasvet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ), sem še mal podrgnla in je šlo že vse stran!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] je pa res, da je blo sam nekaj kapljic. 


Odvisno kako hudo je zažgan lonec:Ali samo tako,da se je komaj zažgalo,ali pa,tako,da se za glavo primeš,ker se že vidiš,da lonec v smeti mečeš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Jaz tudi pri komaj zažganem dam tekočino za posodo in prekuhat.
Ampak ko je zažgana pašta dobesedno zažrta prirasla k stenam lonca,pa poskusiš še kaj drugega in tako je bilo to,teden dni namakanja v kisu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]