KAPLJICCE PROTI KRČEM (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


simonka -> KAPLJICCE PROTI KRČEM (18.2.2007 12:14:59)

Pozdravljene drage mamice in nosečke.
Nekj sem zasledila, da obstajajo kapljice proti krčem Lefaxin, ki se dobijo v Avstriji in pa super kapljice, ki bi naj bile še boljše od Koroških lekarn.
Me zanima če kaj poznate ali ste preizkusile kapljice Koroških lekarn?

Pa pa in pozdravčki




smrček -> RE: KAPLJICCE PROTI KRČEM (18.2.2007 12:48:52)

Jaz dajem moji pikici GAS BIMBI, ki so na osnovi zelišč in po sestavi zelo podobno onim iz Koroških lekarn. Lahko pa rečem, da nam zaenkrat pomagajo.




miska2004 -> RE: KAPLJICCE PROTI KRČEM (18.2.2007 13:53:39)

Hoj,
mi uporabljamo kapljice od Gorenjskih lekarn, so delane po receptu Koroških lekarn, in full pomagajo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se pomiri isto sekundo, ko jih dobi. Samo da jih pri nas dajemo kar na dudo (eno ali dve), in ne 8-10, kakor piše na embalaži. Če pa tista ena ali dve na dudi ne pomagata, pa mu damo ene 3,4 na žličko.
Smo imeli tudi avstrijske, Antiflat, pa niso nič pomagale.




Maleal -> RE: KAPLJICCE PROTI KRČEM (18.2.2007 14:06:32)

Te kapljice se mi zdi,da pri vsakem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] delujejo drugače.Našemu so pomagale le iz koroških lekarn.Boš mogla različne probat,da vidiš katere mu pomagajo.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.2.2007 14:12:12)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




lex -> RE: KAPLJICCE PROTI KRČEM (18.2.2007 14:53:29)

Te naše iz Koroških lekarn so na osnovi janeža in so full sladke. Mojemuso pomagale, s tem da ga ni fejst zvijalo. Če želiš ti jih jutri pošljem po pošti (imam lekarno čez cesto tako da ni panike). Za Avstriske pa ne vem.




dory -> RE: KAPLJICCE PROTI KRČEM (18.2.2007 15:55:46)

eh smo poskusil vse zivo, pa se je obnesel le bolj al manj lefaxin...




Luskan -> RE: KAPLJICCE PROTI KRČEM (19.2.2007 18:12:08)

Smo imeli kapljice koroških lekarn, so kar pomagale, ne sicer trajno, ampak vsaj malo si je oddahnil; sicer pa so krči minili okrog 4. meseca. Vse, kar daš, stvar samo ublaži in ne odpravi.




Strawberrie Cherrie -> RE: KAPLJICCE PROTI KRČEM (19.2.2007 18:27:02)

nam ne pomaga nič. Ravno zibam lupinico na mizi!!! Pomaga pa orng njiva in voziček, ali pa fajn ruvasta cesta in avto[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]




SIBI -> RE: KAPLJICCE PROTI KRČEM (19.2.2007 20:14:27)

Pozdravljena,

poskusili smo vse možne kapljice, ki sploh obstajajo (sab simplex, kapljice koroških lekarn, lefaxin) in ni pomagalo čisto nič. Se mi zdi, da je najbolj pomagal še čaj Plantex!




krfjolca -> RE: KAPLJICCE PROTI KRČEM (19.2.2007 20:51:01)

Mi smo tudi vse sorte sprobali. Še najbolj je pomagal čas [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Če zdaj pomislim, so bili trije meseci (oz. 2,5, kolikor so pri nas trajali krči) hitro mimo, takrat se mi je pa vleklo ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Pa šezelo grozni krči so bili, čez cel dan, ne samo zvečer.

Gorenjske kapljice so pomagale samo prvo sekundo, ko jih je dobil, pa par minut, dokler ni sladkobe polizal z dude. Jih pa uporabim še zdaj, kadar je fejst razdražen, pa ga ne morem drugače pomiriti. Pa ko se mi v trgovini začne dret ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Kapljico na dudko, pa je.

Imela sem še gas bimbi, pa ni bilo kaj bolje, pa Sab simplex ... Še najboljši je bil avstrijski Antiflat, ker zmanjša količino plinov v črevesju. V bistvu je ista učinkovina kot Sab simplex, zato mi je zanimivo, da so te pomagale, SS pa ne ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pa masaža trebuščka - smo imeli Weleda olje, pa neko windkremo iz Nemčije, pa sem kombinirala. Potem pa nogice na trebušček, da so šli prdkoti ven. Vsaka stvar je malenkost pomagala, ampak je bilo še vedno hudo :(
Smo pa celo premoženje pustili v lekarnah.




simanej -> RE: KAPLJICCE PROTI KRČEM (19.2.2007 23:19:40)

Mi smo pa uporabljali homeopatske granule, kupljene v Avstriji v lekarni pod imenom CHAMOMILLA RECUTITA D4 (CHAMOMILLA), smo dajali trikrat po pet kroglic, smo jih raztopili na plastični žlički z malo vode, in dajali pred obrokom in so trebušni krči izginili . Ves čas pa pije doma skuhan čaj od kumine in janeža in nimamo nobenih težav več.




andrejalj -> RE: KAPLJICCE PROTI KRČEM (20.2.2007 8:27:40)

Je že leto okoli, ko ga je nazadnje tako močno zvijalo. Pomagale niso nobene kapljice, samo močno tresenje in hoja po stanovanju.
Rekla bi pa tkole: krčev se ne da odpraviti, pojavijo se zaradi nezrelega črevesja/občutljivega črevesja. Vsake kapljice lahko ali pa tudi ne omilijo težave, ker razbijejo 'oblaček' plinov v več kapljic in ne 'zvijajo' tako močno, morajo pa vseeno priti ven te 'kapljice', to je takrat, ko mali prdijo.
Pri nas je pomagal samo čas. Žal ga še danes po kakšni zadevi zvija (recimo golaž, ker je čebula notri- čebule ne prenese) in je kak teden nazaj jokal do solz 2 uri, dokler se ni pokakal in sprdel. Tko pač je....če se sami postavimo v njihovo kožo potem nam je lahko marsikaj jasno, kako recimo to boli.

lp




Strawberrie Cherrie -> RE: KAPLJICCE PROTI KRČEM (20.2.2007 13:52:50)

Aja, za masažo je tale Windsalbe ful OK. Bolje kot karitejevo maslo




naja78 -> RE: KAPLJICCE PROTI KRČEM (21.2.2007 15:59:02)

krčki krčki...
najbolj pomaga le čas,ki jih odpravi vse ostale  stvari le trenutno oblaži....ta zdravila....




Anonimen -> RE: KAPLJICCE PROTI KRČEM (26.2.2007 11:38:51)

krčki krčki...
najbolj pomaga le čas,ki jih odpravi vse ostale stvari le trenutno oblaži....ta zdravila
mi smo imeli vse živo. Avstrijske, italijanske, kuminov sirup, janeževe kapljice, sapsimplex, vetrovne kapljice, plantex čaj... skoraj  bi diplomirala iz tega, pomagal je pa le čas. Ko je bil star 3 mesece so izginili kot bi jih odrezal. Drugače jih je pa imel par dni nazaj malo, ker sem jedla solato (NAPAKA).




Stran: [1]