iG- KRAJEVNE ZNAČILNOSTI (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

SIJA -> iG- KRAJEVNE ZNAČILNOSTI (17.2.2007 18:54:33)

Pozdravljeni,
prosim za infrastrukturne in kvalitativne izkušnje bivanja v bližini Iga.
Mi bi se preselili v Vrbljene, pa ne poznamo, kako z vrtcem, šolo, trgovino, karakter kraja.
Če je kdo od tam ali pozna, prosim za info.
Hvala in LP

Anonimen -> RE: iG- KRAJEVNE ZNAČILNOSTI (17.2.2007 19:54:22)

Na igu je vse - OŠ, vrtec, pošta, trgovina, pumpa, cerkev, župnišče, cle en diskont, vsaj ena picerija (čeprav se mi zdi da sta dve...in 15-20 min do centra LJ. Vrbljene pa so blizu.

Mi smo delali urbanistično zasnovo in mi je bil kraj kar ušeč predvsem to da je blizu LJ.  Aja pa družbeno življenje je tud kar razvito.

kobacaj -> RE: iG- KRAJEVNE ZNAČILNOSTI (18.2.2007 9:19:54)

Tudi mi smo smo se na Ig preselili pred približno tremi leti in smo zelo zadovoljni. Tukaj imaš vse vrtec, šolo, manjšo trgovino za prvo silo, večji trgovski center je oddaljen nekaj kilometrov, pošto, športno dvorano, vedno neke prireditve in si v naravi. Najvažnejše je pa to da si v cca. 20minutah v Ljubljani. Skratka super je tukaj.

Boni3 -> RE: iG- KRAJEVNE ZNAČILNOSTI (21.2.2007 9:13:18)

Mi smo še malo naprej od Iga (malo bolj v hrib) in je super.Ne pogrešamo nič,je vrtec,šola,trgovina,pošta,športna dvorana,vedno so kakšne prireditve,je blizu Lj,vse  je na dosgu roke. Nam je fino. Vrbljene pa tako niso daleč stran.

Bejba -> RE: iG- KRAJEVNE ZNAČILNOSTI (23.2.2007 9:29:59)

Mi smo malo naprej od Ig-a (Iška vas). Meni je kraj zelo všeč, ker je res zelo lepa narava, sem pa rabila nekaj časa da sem se navadila, ker sem bila prej skoz ljubljanska srajca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Meni je všeč, ker imam res veliko poti za sprehajanje, predvsem z vozičkom in psom.
Na Ig-u se pa res veliko dogaja. V športni dvorani je veliko akcije, prirejajo razne igre, manjše koncertke, dedka mraza,......pa v šoli je vse vrste aktivnosti - nogomet, pink-ponk, košarka, aerobika, pilates in še in še na katere lahko hodiš.
Kot so ti že napisale je tu praktično vse - pošta, vrtec, šola, avtobus, nekaj trgovinic, pizzeriji sta dve v bližini (v Brestu), do Leclerca (večjega trgovskega središča) pa je le 15 minut vožnje. Tako, da meni je všeč da si v bistvu na podeželju, ampak tudi zelo blizu Ljubljane. 
Aja, pa baje naj bi se začela sedaj graditi tudi lekarna in policijska postaja na Ig-u. Tam kjer so podrli staro občino.
Še to, na občini na Ig-u lahko urediš praktično čisto vse papirje (ti ni potrebno hoditi v LJ) in to ponavadi brez vsake gužve in nestrpnoti - ja, to mi je pa res všeč.
Upam, da smo te prepričali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

LP; Bejba

Stran: [1]