anitaz -> "Spisek" kdo lahko hodi po otroka (16.2.2007 23:22:20)
|
Ker se zadnje čase dogajajo zelo hude stvari, me zanima, ali se da v vrtcu doseči, da ne pride kdorkoli po otroka? Moj primer: bratranec ima sina v istem vrtcu (ima 4 leta), vendar takoj na začetku hodnika, pri vhodnih vratih, skupina od hčerke (2 leti) pa je čisto na drugem koncu. Zadnjič pa prideva skupaj in počakam da on obleče sina pa mi pravi: Počakaj, jo bom šel jaz iskat. Sem rekla-okej. Pozna ga, dostkrat smo skupaj, bomo videli kaj bo. Pridemo do vrat, jaz sem čakala "skrita", da me nihče ni videl. Bratranec odpre, in reče: Tjaša, pridi!! Greeeemoo domov!!! Vzojiteljica ga ne pozna (pa tudi če bi ga!!), mirno reče: Joj, eden jo je danes ugriznil-in tamala steče k njemu. Jaz še vedno skrita. IN NI NOBEN VPRAŠU KDO ZA HUDIČA JE ZDEJ ON???? Lahko bi pršu kdorkoli in vzel otroka! Potem, ko je prišla ven, sem se pokazala. Rekla pa nisem nič-KOZA! Govorila sem s parimi mamicami, ki imajo otroke drugje v vtrcih, da morajo podpisati kdo bo prihajal po otroka, če pa pride do kakšne spremembe, se pa pokliče ali zjutraj pove, ko ga pripelješ. Tako je bilo tudi, ko sem kdaj pa kdaj šla po sestrično NA VAS, kjer se VSI poznamo, pa so morali zjutraj povedati kdo pride ali pa v skrajnem primeru poklicati. TUKAJ PA NIČ! PA da ne govorim, da vrata nikoli niso zaklenjena in da je vhod ZRAVEN vrat od WC-ja,kamor hodijo zaspani otročki lulat (seveda sami, brez spremstva) in bi lahko mirne volje prišel kdorkoli noter, pohopsal otroka in šel, Noben ne bi vedu ne slišu...nič! Vse vzgojiteljice so po sobah takrat (z otroki) ali pa v "eni sobci" kjer pijejo kofe (ko otroc spijo). NO, da ne bom lagala, mogoče katera kdaj pa kdaj pride po hodniku, ampak ne zaradi spremstva.... Lahko starši kaj rečemo oz. spremenimo? Ker, da mi otrok uide takole, kakor je danes tisti bogi fantek.....bi jih potolkla! (se opravičujem izrazu, ampak žal, tko je...) Oz. kakšne navade imate pri vas oz. imajo vaši vrtci? Hvala in lahko noč:) A.
|
|
|
|