samozavest (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

n*a* -> samozavest (16.2.2007 9:09:16)

Jo imate? Premalo - preveč?
Kako si jo gradite?

Sama se počutim zelo nesamozavestno, čeprav nimam pravega razloga za to. Se mi zdi, da bi lažje živela, če bi je imela več. Prav trpim zaradi tega, ker se non stop sekiram zaradi malenkosti, sem preveč samokritična in ne znam it čez probleme bolj samozavestno.
Ne upam se lotit nič pametnega - kar odlagam oz. si rečem, da mi tega pač ni treba, čeprav sem potem nezadovoljna s seboj, ker bi rada počela nekaj kar bi me veselilo. Niti tega ne morem ugotovit, kaj točno bi to bilo. Nimam nobenega hobija oz. ničesar se ne lotim počet (razen službe in vsakodnevnih družinskih opravil). Gledam TV in mi je žal, da raje ne počnem kaj "bolj pametnega". In sem v začaranem krogu, ko ugotovim, da imam očitno premalo samozavesti se lotit česarkoli...
Imate kak dober predlog?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

PS: Ali pa se morda prezahtevna do sebe, saj mi služba in družina vzame že dovolj časa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ampak meni se vseeno zdi, da bi morala še kaj počet, kaj zase in posledično tudi za druge...

timoteja -> RE: samozavest (16.2.2007 9:35:49)

Hojla. Po mojem to, da nimaš hobija, še ne pomeni, da nisi samozavestna. Tudi sama nimam kakšnega posebnega hobija, saj imam zapolnjenih celih 24 ur. Pač, naša triletnica, psička in očka vzamejo že kar nekaj časa. Pa rada ima pospravljeno, spečem rada pecivo, naredim kosilo , povabim kakšne prijatelje, rada se družim z ljudmi, radi hodimo naokrog, rada imam službo, kakšen večer malo telovadim, preberem kakšno knjigo.Obožujem poslušanje dobre glasbe, surfanje po netu. In nimam kakšnega posebnega hobija. Pa se mi ne zdi, da ne bi bila dovolj samozavestna. Draga moja, uživaj življenje, z hobiji ali brez, delaj tisto, kar te osrečuje. Lep dan ti želim.

Anonimen -> RE: samozavest (16.2.2007 10:56:24)

IZVIRNO SPOROČILO: n*a*

Jo imate? Premalo - preveč?
Kako si jo gradite?

Prav trpim zaradi tega, ker se non stop sekiram zaradi malenkosti, sem preveč samokritična in ne znam it čez probleme bolj samozavestno.

Prav to je bistvo problema. Da nonstop pogrevaš svoje napake, pa kaj si tam naredila narobe, pa kaj si tam rekla....
Mene je to žrlo skoz in skoz. Včasih cele noči nisem spala zarad tega. Pol sem si pa en dan rekla: KLinc sej drugi tud delajo napake, pa čist normalno živijo naprej.

Pa se zdej trudim ne se žret zarad takih stvari. Vedno ko začnem vrtat v kake dogodke kaj vse sem naredila narobe, si rečem: Nehaj! In pol skušam mislit na kaj drugega. večinoma to gre, včasih pa tud ne.

Stran: [1]