A dajete otrokom fluorove tabletke? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

tulip -> A dajete otrokom fluorove tabletke? (15.2.2007 12:50:40)

...ki jih eni zobozdravniki priporočajo, drugi pa ne pri majhnih otrocih (1,5 leta)?
Zakaj lahko škodijo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: A dajete otrokom fluorove tabletke? (15.2.2007 12:52:21)

Baje škodijo možganom. Zato se bi naj tudi uporabljale zobne paste brez floura.

cmokec -> RE: A dajete otrokom fluorove tabletke? (15.2.2007 13:15:34)

Mi jih niti nismo dobili, ker popije dovolj mleka in midva z oćkom nimava slabih zob. JE zobozdranica sama ocenila, da jih ne potrebuje, pol pa ne vem.

piščanc -> RE: A dajete otrokom fluorove tabletke? (15.2.2007 13:43:14)

meni jh je zdravnica že pri tjaši odsvetovala, ker naj bi preveč fluora naredilo krhke in rumene zobe

ona -> RE: A dajete otrokom fluorove tabletke? (15.2.2007 13:47:59)

Meni jih je pa pediater prdpisal za hčerko(2 let(in pred 8 leti za sina,a jih nisem nobenemu dajala in nimata problemov z zobmi.kaj jaz vem eni juih dajejo eni ne,to se moraš sama odločit kaj boš dajala svojim otrokom,jaz sem seveda proti temu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

spacey -> RE: A dajete otrokom fluorove tabletke? (15.2.2007 15:07:19)

Ne! Samo eno smo dali in še to je pogoltnil.

Baje, da fluor uničuje možganske celice in zmanjšuje IQ...

Maxica -> RE: A dajete otrokom fluorove tabletke? (15.2.2007 15:09:06)

Tudi jaz jih nisem dajala. Ne vem, ne spomnim se točno, mislim da Seven bolj natančno ve, zakaj se že gre pri teh tabletkah. Mislim da je nekaj v zvezi z rakom in preveč fluora.
Itak pa fluor dobi tudi z zobno pasto, tako da jaz posebej tabletk nisem dajala.

April -> RE: A dajete otrokom fluorove tabletke? (15.2.2007 15:09:30)

ne

natalia -> RE: A dajete otrokom fluorove tabletke? (15.2.2007 15:38:58)

ne, ne dajem.

frka -> RE: A dajete otrokom fluorove tabletke? (15.2.2007 16:20:23)

Ne ,ker ima naš povečan hormon oz alkalno fosfatazo -Nepravilno delovanje ščitnice. In jo te tablete povečujejo sem sama prebrala , zdaj pa bom še vprašala v ljubljani na pregledu ščitnice

Seven* -> RE: A dajete otrokom fluorove tabletke? (15.2.2007 16:21:42)

Vnos katerekoli zadeve v pretiranih kolicinah je skodljiv. Kolegica, ki studira stomatologijo je rekla, da se ji zadeva zdi nesmiselna, ker se zob oblikuje se preden sploh pokuka ven, sicer ne vem kdaj tocno se formira vecina zobovja, ampak mislim da zelo zelo kmalu. In fluor je takrat smiseln, kasneje pa ne vec..

Itak je pa pri zobeh genetika + prehrana + higiena.

dulcinea -> RE: A dajete otrokom fluorove tabletke? (15.2.2007 18:38:44)

IZVIRNO SPOROČILO: kim22
Baje škodijo možganom. Zato se bi naj tudi uporabljale zobne paste brez floura.

IZVIRNO SPOROČILO: spacey
Baje, da fluor uničuje možganske celice in zmanjšuje IQ...

Jst imam kar razmeroma nadpovprečen IQ, pa smo celo mladost žrli fluorove tabletke. Še neki premaz v oranžni tubi sem imela doma. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]