|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaskrbljena
15.2.2007 8:46:17   
mala zirafa
Zanima me, če je imela katera od vas podobno izkušnjo:

jaz si ful želim še drugega otroka, ta prva ima 2,5 let.Može je ful proti, ker da je stanovanje premajhmo (zakonska spalnica, mini sobica z a njo ampak res samo za eno posteljo-pograda ne moreš not stlačit pa niti v njej se ne more igrat), in strah pred službo.Pripravnoštvo zaključim maja, ptem pa kdo vekje bo druga služba??On dela za  140 000 sit.
Je bla katera v taki situaciji, kjer jemož naštel te razloge in kako ste to izpeljali?Ste najprej počakale na temelje, t.j.na svojo zanesljivo službo, večeje stanovanje..
Nameravamo dozidat njeno sobico, tako da bi stal nekoč pograd v najini sedanji spalnici, midva pa bi se preselila v njeno povečano mansardno sobo.
Včeraj sva debatirala in je rekel, da ga predvsem to skrbi 1. vsaj moja služba, da bi jo izkoristla za por. nadomestilo, 2. večji plac.
prosim za spodbudne besede.
Ko mi je rekel da noče otroka niti drugo leto, sem planila v jok, no verjetno sem se mu zasmilila in mi je nato dejal, kar sem že napisala gede porodniške, kao pogoj moja služba.
Ima katera moža ki je podobno razmišljal in zaviral vašo željo??kako mi je hudo, ne morete si predstavljat.user posted image user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaskrbljena
15.2.2007 11:43:43   
Anonimen
Glede financ ga po svoje razumem, da bremza in ga skrbi. Je očitno bolj ziheraški, jaz sem tudi. Samo midva imava oba službi. Sicer nista redni, ampak zaenkrat nama je kljub temu še za nekaj časa zagotovljena. Prostorsko smo pa mi ravno tako v šitu, ker smo v garsonjeri, imamo malo večji pokrit balkon (10m2), ki ga bomo zdaj zaprli in spremenili v sobico, kjer pa bomo spali vsi,vsaj do šole, potem greva pa midva nazaj v dnevno spat, da bosta imela tamaladva sobo čisto zase. In mož ni nič bremzal zaradi prostorske stiske. V bistvu jaz njega bremzam, ker stalno pogleduje za večjimi stanovanji, ki si jih niti v sanjah ne moreva privoščit. Lahko bi z zelo ogromnim tveganjem, ampak jaz sem prevelik ziheraš in ne grem nikamor. Razumem vaju pa oba. Upam, da bosta našla nek kompromis.

(odgovor članu mala zirafa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.2.2007 12:07:00   
Blacky30
Oh, kako zelo razumem tvoje solze in žalost. Sem na istem, da je moj mož proti oz. pravi, da še ni pripravljen. In kako je nam ženskam to sprejeti, ko je pa želja tako velika.
Moj je še večji ziheraš kot ti, Tašonka. Midva imava oba redni državni službi za nedoločen čas, oba solidne plače, svojo hišo, ampak včasih pač pridemo malo težje skozi mesec zaradi kreditov in stroškov. Ampak to ni nič kritičnega, da ne bi imeli več za hrano ali kaj takega. On ni srečen, če nima neke zaloge denarja na strani za hude čase. Zdaj pa tega res nimava, ker sva hišo prenavljala in je vse šlo. Pa mu nikakor ne morem dopovedat. Samo čakam lahko in upam, da bo počasi prišel do spoznanja, da bi bilo fajn imeti še enega user posted image , saj tudi naš otrok potrebuje družbo in da je moja želja velika. Je pa najbolj zanimivo to, da je moj mož menda edini edinček na svetu, ki ga poznam, da si ne želi imeti več otrok kot enega. Eh, bo že..... pustimo času čas. Zdaj si mu povedala svoje želje, zdaj pa mu pusti nekaj časa, da to sprejme in se navadi na to misel. S tem se jaz tolažim. Do poletja mu bom dala mir, potem pa.....user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.2.2007 12:44:22   
Anonimen
Po eni strani razumem moža po drugi pa spet ne. V nekaj silit človeka ravno ne moreš, vendar te razumem in vem kako je, če si želiš otroka. Mi pričakujemo drugegauser posted image , obupno iščemo stanovanje(najemniškega, ker si drugega ne moremo privoščiti), finance so bol boge, ker samo mož dela in nima ravno velike plače, jaz sem na zavodu. Vendar sma optimista in vedno upama, da se bo nekako izšlo in se vedno izide.
Poskušaj mu razložiti svoje želje in argumente za. Prevelika starostna razlika med otroci tudi ni dobra. Če samo pogledam naokoli opazim, da starši podzavestno del svoje odgovornosti za mlajšega člana, prelagamo na starejšega. Večja je starostna razlika večja je ta odgovornost.

No držim pesti, da bosta našla kompromis

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
15.2.2007 13:25:30   
mala zirafa
Hvala punce za odgovore.Ravno danes sem izvedela za drž.službo za ned. čas, ki je skoraj100% da jo dobim, glede na to da me bodo že s pon. uvajali.No en razlog več zauser posted image .Seveda bom zdaj že zaradi službe malo počakala da jo(v upanju) dobim najprej za stalno in potem pa veselo na delo.Do takrat pa bomo že povečali in zaprli pol balkona, da stiska ne bo veča taka problem.sicer imamo 47m2 notr. površine in lastno stanovanje poleg tega pa moji oddajajo 60m2 stan. v bloku ki bo kasneje pisano name.Tako da to ne more bit velik halo.
Moj želi da spita otroka v svoji sobi in se kasneje tudi v njej učita, midva pa morava imet svojo spalnico, samo da postla not stoji, saj v njej samo spiš in..user posted image
Upam da nam vsem rata jih prepričat, ampak ko si želiš se ti vse skupaj nekam vleče.
Bomo že enkrat prišle na svoj račun.
Pa pa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Izraz posvojitev
agnes

Ali se strinjate, da se beseda posvojitev uporablja tako za posvojitev otroka kot za "posvojitev živali"? (prosim, zapišite komentar)

Se zelo strinjam. (27%)

Se strinjam. (20%)

Mi je vseeno. (30%)

Se ne strinjam. (10%)

Se nikakor ne strinjam. (14%)

Število vseh glasov: 271

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!