očetovski dopust- obrazci? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

SanjaS -> očetovski dopust- obrazci? (14.2.2007 17:24:46)

torej težava je takale: moja boljša polovica je že koristila tistih prvih plačanih 15 dni, no in zdej me pa zanima kakšen je postopek za rabo neplačanega dela očetovskega dopusta...

Torej, je kdo že koristil neplačani očetovski dopust (cca 65 dni) kako gre to v praksi?

Nattka -> RE: očetovski dopust- obrazci? (15.2.2007 0:00:57)

Nisem čist ziher, ampak se mi zdi, da za to ne rabiš nobenih obrazcev (moj je že izkoristil nekaj dni neplačanega dopusta, pa ni nosil nobenih obrazcev nikamor) moraš pa menda prej javit delodajalcu, da boš koristil ta očetovski dopust.
In teh dni je 75 ne 65, koristiš jih pa lahko do otrokovega osemga leta.

SanjaS -> RE: očetovski dopust- obrazci? (15.2.2007 9:13:05)

Sem neki brala, da se je zakonodaja spremenila tako, da lahko očetje koristijo neplačan dopust za  otroka samo do otrokovega 3.leta starosti... Nič več do 8.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]..
A res prav 75 koledarskih  dni ? To je pa super...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

A pol napišeš delodajalcu in socialni dopis v katerem ga obveščaš da boš dne tega in tega nastopil neplačani dopust ( verjetno vsaj 30 dni prej pred nastopom, da se na socialni zorganizirajo) ali je treba od delodajalca pridobit potrditev termina v dopisu?

Lp,
S.

jasnika -> RE: očetovski dopust- obrazci? (16.2.2007 16:37:34)

ko sta dajala vlogo za plačani očetovski dopust sta mogla na vlogi obkrožit da ima oče namen koristit tud neplačan dopust in če tega nista obkrožila ga BAJE nima več pravice koristit tako so ta teden nama razložili na csd-ju, tako da preveri kaj sta tam napisala oz obkrožila

BAMBINA_ -> RE: očetovski dopust- obrazci? (16.2.2007 17:56:54)

Kaj pa če obkrožiš, da ga ima namen koristiti, pa ga potem ne izrabi v celoti? Pa koliko dni pred koriščenjem je potrebno delodajalca o tej nameri obvestiti?

jasnika -> RE: očetovski dopust- obrazci? (16.2.2007 17:59:27)

to pa nevem, ampak so naju opozorili da če ma moj namen ga kdaj koristit da mora to obkrožit na tej vlogi

Stran: [1]