Oleovit - kako dajat? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

miska2004 -> Oleovit - kako dajat? (14.2.2007 15:07:29)

Zdravo,
ker ne znam nemško, bi prosila za pomoč tiste, ki uporabljate Oleovit: kako dajat te kapljice in koliko? (ker npr. Plivit je treba dajat z vodo ali mlekom, medtem ko AD3 lahko dajemo same)

Vnaprej hvala!

natalia -> RE: Oleovit - kako dajat? (14.2.2007 15:33:43)

ne vem, kaj točno misliš, ampak mi smo dajali Oleovit D3 2 kapljici na dan.

Nogavica -> RE: Oleovit - kako dajat? (14.2.2007 16:08:28)

Na MON-u je pediatrinja enkrat napisala da eno na dan.

http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=17192&t=17159

miska2004 -> RE: Oleovit - kako dajat? (14.2.2007 19:11:23)

Mogoče sem res malo nerodno vprašala... A se lahko da to kapljico na dudo oz. po žlici, ali jo je treba dat zmešano z vodo ali mlekom?

ČebelicaMaja -> RE: Oleovit - kako dajat? (14.2.2007 19:18:37)

Oleovit so ful sladke in kar dobrega okusa, tko da smo ji mi dajal kar na žličko že od začetka, pa ni blo problema...smo ji pa dajali 1 na dan...sedaj smo prešli na AD3, ker so krčki za nami, pa nam je pediatrinja priporočila raje te...

Baucka -> RE: Oleovit - kako dajat? (14.2.2007 19:45:41)

Oleovit D3 so brez okusa. Ena kapljica vsebuje 400 I.E. vitamina D, kar je dnevna potreba. V navodilih piše naj daš eno kapljico na dan direkt v usta kapneš in čez malo tekočine. Po avtrijskih navodilih naj bi jih dajal do 2 leta. Jaz sem dajala pred dojenjem direkt v usta in čez podojila. Sedaj pa dam direkt v usta in čez čaj. Sicer  ne dajem vsak dan, ker se višek vitamina D kopiči v telesu, dajem vsak drug dan. Ena kapljica na dan je več kot dovolj.

natalia -> RE: Oleovit - kako dajat? (14.2.2007 21:58:00)

zakaj pa je meni naročila 2 kapljici na dan?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Baucka -> RE: Oleovit - kako dajat? (15.2.2007 11:00:26)

2 kapljici daješ, če imaš D3 od  firme Pliva. Oleovit pa je Avstrijski.

suzolinka -> RE: Oleovit - kako dajat? (15.2.2007 17:15:16)

Mi imamo Avstrijske Oleovit in nam je pediatrinja rekla eno na dan po žlički že zato, da se navadi jemat zdravila na ta način. Je rekla, da lahko tudi na dudo, če smo sigurni, da jo bo dol pogoltnil/a

miska2004 -> RE: Oleovit - kako dajat? (15.2.2007 19:27:05)

Hvala!
Hm, meni pa je pediatrinja naročila kar 6 kapljic Plivita dnevno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Baucka -> RE: Oleovit - kako dajat? (15.2.2007 20:44:57)

Miška poglej v navodila koliko I.E. vsebuje ena kapljica Plivit D3. Več kot 400 I.E. naj ne bi dajal na dan.

pikicaa -> RE: Oleovit - kako dajat? (15.2.2007 23:08:37)

Jaz bom pa našo pediatrinjo nekam poslala. Mi je rekla naj dajem 4 kapljice oleovita, ker je dojena.

nina64 -> RE: Oleovit - kako dajat? (15.2.2007 23:16:07)

pikicaa - pri dojenih otrocih je doktrina drugačna kot pri otrocih na adaptiranem mleku. V adaptiranem mleku so že dodani razni vitamini itd. zato je potrebno majn kaplic. Vseeno pa se še pozanimaj enkrat.
Tudi nam je p. rekla da je dovolj ena kaplica dnevno.

laura2706 -> RE: Oleovit - kako dajat? (15.2.2007 23:28:59)

Mi imamo OLEOVIT D3 od samega začetka in dajemo 2kapljice na dan-tako nam je svetoval zdravnik,če se bomo odločili za te kapljice. Je pa res, da zdravniki pišejo recepte za PLIVIT D3, katere se dobijo pri nas,ker Oleovit se dobi samo v Avstriji in zato ni isto koliko kapljic daješ.
Plivit naj bi bil veliko močnejši in povzroča krče,zato je boljše če uporabljate Oleovit

frufru -> RE: Oleovit - kako dajat? (16.2.2007 4:22:22)

Pri AD3 in Plivitu D3 pediatri predpisujejo število kapljic glede na to, koliko dete tehta in s čim je hranjen (materino mleko, adaptirano mleko) Oleovita se daje 1-2 kapljici odvisno od tega ali je donošen (1) ali nedonošen (2 kapljici)
Jaz mu kanem v usta, čez pa za vsak slučaj koroške kapljice proti vetrovom, tako da nimamo več krčev, prdka pa tudi bolj nežno in ne več tako, kot da mu bo ritko in pleničko raztrgalo

miska2004 -> RE: Oleovit - kako dajat? (16.2.2007 10:52:16)

No, saj v lekarni so bili full začudeni, ker je bilo na receptu za Plivit napisano 6 kapljic; farmacevtka je rekla, da je ponavadi 2-3, nato je šla gledat še v knjigo, pa piše od 2 do 10 na dan. Kaj pa vem če je pediatrinja kaj razmišljala, koliko je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] težak, se mi zdi da je kar tako usekala 6 kapljic. Me kar malo skrbi...
Je pa naš tudi po Plivitu dobil krče, zato menjamo za Oleovit. Groza, upam da bo te prenašal.

OK, torej bomo dajali 1 kapljico Oleovita. Hvala!

Baucka -> RE: Oleovit - kako dajat? (16.2.2007 12:24:16)

Jaz sem brala v navodilih Oleovita da je 400 I.E. dovolj na dan in to je ena kapljica. Ema je dojena in vseeno ne dajem vsak dan. Nekaj dobi iz hrane, nekaj iz sonca ostalo pa zraven. Višek vitamina D se kopiči v telesu in je zelo škodljiv. Tako da jaz dajem raje manj kako preveč, pa bo po moje vseeno dovolj za preventivo.
Če so otroci nagnjeni k rahitisu pa se količina poveča. Ali je od katere otrok nagnjen k rahitisu? Mogoče pa vaši pediatri sploh ne poznajo Oleovita in kako koncentriran je.

Tudi na MON-u je pediatrinja napisala ena kapljica Oleovita.

http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=17192&t=17159

dory -> RE: Oleovit - kako dajat? (16.2.2007 18:32:50)

Takole je...predpisana je 1kapljica dnevno....2 kapljice dobijo zgolj nedonosencki...

Pa sej ne vem zakaj komplicirat...ce je avstrijski oleovit, ga itak dobis s kapalko...eno kapljico v usta in ciao...itak bolj sladke...

dory -> RE: Oleovit - kako dajat? (16.2.2007 18:35:08)

IZVIRNO SPOROČILO: pikicaa

Jaz bom pa našo pediatrinjo nekam poslala. Mi je rekla naj dajem 4 kapljice oleovita, ker je dojena.

a 4 ker je dojena? bi pricakovala da glih zato,ker je dojena, rabi bolj malo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pa vendar to je absolutno prevelika doza...

TONČI. -> RE: Oleovit - kako dajat? (18.2.2007 11:53:10)

Men je tudi pediatrinja rekla da se daje oleovit samo po 1 kapljico na dan.

Stran: [1]