Anonimen -> RE: omaka za testenine (14.2.2007 15:10:59)
|
Jaz sem jih delala z gorgonzolo. Sladko smetano sem vlila v ponev, not dala malo gorgonzole, kak zdenka sirček, navaden nariban sir, ko se je stopilo, sem mal posula origana ali zdrobljenega rožmarina. Vse skupaj polila čez testenine, še najraje pa čez njoke. Natrgala sveže liste bazilike in posula čez testenine, ko so že bile na krožniku, občasno še kak čili nasekljala (mal barvne kombinacije). Nariban parmezan Druga varianta na hitro prepražila pršut, panceto ali šunko, zalila s smetano, mal pokuhala, dodala kuhane testenine in po njih še naribaš parmezan. Tretja varianta skuham pol bučke, ko je kuhano, odstavim in zraven dam liste mlade špinače (nič ne kuham), vodo odlijem, bučke in špinačo zmiksam s paličnim mešalnikom. V ponev vlijem malo smetane in zmiksane bučke in špinačo, ter samo pogrejem, tolk da se okusi mal pomešajo. Tu mi najbolj pašejo špinačni rezanci. seveda parmezan čez. Včasih namesto bučk in špinače vzamem tudi cvetačo ali brokoli. joj, se mi lušta vse to, pa ne smem mleka in mlečnih izdelkov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
|
|
|
|