skuštrana
|
Jaz sicer nisem za to metodo, ji pa ne bi rekla ustrahovanje - to je tako zelo močna beseda, da mi grejo kar kocine pokonci. Imam pa do te metode nekakšen odpor, morda so jo preveč uporabljali na meni, ko sem bila še sama otrok Pri nas je glede igrač oz. pospravljanja izgledalo nekako takole. Ko sva nekako naštudirala , da je naša tamala dovolj stara, da nekatere stvari pospravi za sabo, sva jo začel navajat na to. In sicer, na začetku je to izgledalo tako, da sva imele na tleh milijon kock, midve sva sedeli v sredini jaz pa sem ji govorila, da bova najprej pospravili kocke v škatlo, potem pa bova šli ven (Npr. ko se je naveličala igranja s kockami in je hotela početi kaj drugega, sem ji lepo rekla, da mora NAJPREJ( ne ČE ampak NAJPREJ) pospraviti kocke, potem pa bova počeli to kar si želi))...Seveda sem na začetku jaz pospravila vse kocke, ampak je bilo vsak dan boljše. Sedaj že kar veliko pospravi za seboj, kadar ima dober dan, seveda .Tole se mi ne zdi tako grozna metoda, čeprav bo tudi temu morda kdo rekel "ustrahovanje". Cilj mi je bil, da tamala vidi, da moraš najprej urediti nered, ki si ga že naredil, da lahko ponovno narediš nov nered oz. povedano po domače, da moraš za seboj pospravljati Moraš pa malim otrokom točno povedat kaj od njih pričakuješ npr. želim, da kocke pospraviš v škatlo, punčke na polico, avte tja in tja, kajti pospravljeno je zelo relativna beseda..Nekaj kar je za njih pospravljeno je za nas nered.