saving -> RE: Vaše mnenje: laminat ali parket (17.2.2007 23:59:09)
|
Jaz sem imel oboje, je pa res, da sem laminat polagal sam, parket pa mi je položil profi. Laminat je, če je lepo položen in kvaliteten (predvsem je važna višina letev, da ti kje ne "štrli" rob, ker se bo tam začel cufati) zelo trpežen. Obvezno ga položi na 2mm peno, potem je tudi čisto enako topel kot parket. Tudi parketov je veliko vrst in debelin, ta tanki niso nič kaj "topli" - fizika pač - bolj je debel, bolj "topel" je. Vrsta lesa je pri parketu tudi važna; na mehkem lesu se pozna vsak kamenček, ki ga pohodiš. Pa sušenje tlaka, vrsta lepila, lakiranje... to vse pri laminatu odpade. Tudi "les je le les" argument me ne prepriča, ker pač pri laminatu hodiš po plastiki, pri parketu pa po laku. No ja. Nič ne navijam, je pa res, da če imaš denar, vzemi 20+ mm parket iz trdega lesa, dobrega parketarja, nabavi kompleten materijal (tudi lak!) in naj ti to položi. Drugače bo pa (dober) laminat tudi čisto OK! In ko vidiš prasko na svojem paket/laminatu, ne se sekirat, tudi na laminat/parketu bi se poznala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
|
|
|
|