Odtekanje vode? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Odtekanje vode? (13.2.2007 19:27:12)

Kako veš, da ti odteka voda in da ne gre za uhajanje urina? Jaz sem danes čisto prestrašena, ker sem šla v laboratorij dat urin in sem ga komaj kaj ujela, pa še neke čudne barve je bil. Res je da sem totalno prehlajena že 14 dni in da sem ves čas na robu vročine. Poleg tega imam še vnetje ušes.  Popoldne sem imela občutek, da mi ves čas nekaj kaplja. Sicer ni veliko in ima vonj po urinu, samo me res skrbi, da ni voda. Je šele 35 tednov.

Upam, da se vam ne zdim preveč smešna s tem vprašanjem.

Mavrična zvezdica -> RE: Odtekanje vode? (13.2.2007 20:10:56)

Urin lahko ustaviš, zadržiš, vode pa ne moreš - meni je kar stekla po nogah. Glede na to, da do roka vseeno nimaš več tako veliko, bi jaz šla na pregled. Brez plodovnice oz. z malo plodovnice je otrok slabo zaščiten pred udarci ipd.

Meni je voda odtekla v 36 tednu.

Če ti res odteka voda te bodo obdržali v bolnici ali sprožili porod. Jaz sem rodila.

Lp

Žabbaa -> RE: Odtekanje vode? (13.2.2007 20:49:02)

pri meni pa se je začelo tako, da sem najprej čisto na lahko začutila, kot da nekaj poči(pravijo da se odpre čep), voda se mi je ulila po nogah preden sem prišla do wc-ja.takoj sem šla v porodnišnico,brez popadkov.zdravnik, ki me je pregledal mi je dejal, da obstajajo hitri in počasni porodi in da sem jaz med slednjimi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].Rodila sem šele v petek zjutraj, voda mi je odtekla v sredo zvečer.Zdravnik pa mi je dejal, da se plodovnica nenehno obnavlja in nastaja na novo, tako, da otrok ni ogrožen.Vseeno sem rodila s CR zaradi"nenapredovanje poroda".
Srečno

FruityTango -> RE: Odtekanje vode? (13.2.2007 21:17:31)

IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraC

Urin lahko ustaviš, zadržiš, vode pa ne moreš - meni je kar stekla po nogah. Glede na to, da do roka vseeno nimaš več tako veliko, bi jaz šla na pregled. Brez plodovnice oz. z malo plodovnice je otrok slabo zaščiten pred udarci ipd.

Meni je voda odtekla v 36 tednu.

Če ti res odteka voda te bodo obdržali v bolnici ali sprožili porod. Jaz sem rodila.

Lp

Kako pa je bil tvoj otroček? Je šel v inkubator ali je bil že popolnoma razvit, če si rodila že v 36. tednu?

Mavrična zvezdica -> RE: Odtekanje vode? (14.2.2007 17:20:24)

Z malim je bilo vse v najlepšem redu, imam pa kolegico, ki je prav tako rodila v 36.tednu, pa je imel mali kar nekaj težav z dihanjem, tako  da mislim, da ni univerzalnega pravila.

Aja, še to. Meni je voda odtekla okrog dveh ponoči (sem se zbudila, da bi šla na WC, pa mi je že v spalnici vse steklo po nogah), popadke na 2min sem začutila okrog 6h in rodila ob 10.28.

LP

FruityTango -> RE: Odtekanje vode? (14.2.2007 18:06:37)

IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraC

Z malim je bilo vse v najlepšem redu, imam pa kolegico, ki je prav tako rodila v 36.tednu, pa je imel mali kar nekaj težav z dihanjem, tako  da mislim, da ni univerzalnega pravila.

Aja, še to. Meni je voda odtekla okrog dveh ponoči (sem se zbudila, da bi šla na WC, pa mi je že v spalnici vse steklo po nogah), popadke na 2min sem začutila okrog 6h in rodila ob 10.28.

LP

Se pravi, da ni bil tvoj otroček v inkubatorju?
No, saj kakega določenega merila pa res ni, čist tko btw, koliko pa je tehtal?

Mavrična zvezdica -> RE: Odtekanje vode? (14.2.2007 18:08:03)

TEhtal je 2890 g, dolg je bil pa 48 cm. Ni bil nič kaj majhen glede na porod pred rokom. 

rumba -> RE: Odtekanje vode? (14.2.2007 18:35:28)

Živjo!
Vsi trdijo, da točno veš, ko ti odteče voda. Žal pri meni ni bilo tako. Ponoči v 35 tednu so me prebudili rahli, neredni popadki, šla sem na WC (okoli dva deci verjetn). Pa spet nazaj v posteljo. Do jutra  sta bila še dva popadka, okoli sedmih pa so se začeli vrstiti na 5 minut. Pa šibamo v P, tam še enkrat na WC, pa o sprejemno, kjer me G okrega, kaj hodim naokoli, če mi je odtekla voda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Prisežem, da nisem niti pomislila na to, da bi mi odtekla voda. Nič se ni nikoli nekontrolirano ulilo. Tako da, jaz ti priporočam, če sumiš, da bi ti lahko odtekala voda, se pojdi raje kar pokazati.
Glede prezgodnjega poroda: sin je bil 2300g težak in 49 cm dolg. Razen ogrevane posteljice prvi dan, ni potreboval posebne nege. Prezgodaj rojeni pa običajno dobijo močnejšo zlatenico, tako da morajo biti še kak dan pod lučko.
Tudi v drugo sem rodila prej (34 teden) in je bilo prav tako vse OK.

FruityTango -> RE: Odtekanje vode? (14.2.2007 19:21:34)

Barbara C in rumba, hvala lepa za tolažbo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Prvič sem rodila na rok, sedaj pa me že kar pošteno šraufa in sem v skrbeh, kja če bo prej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Do konca pa imam še mesec in pol, upam da bo vse ok.
Hvala obema

Strawberrie Cherrie -> RE: Odtekanje vode? (14.2.2007 19:27:09)

Jaz ko sem bila [sm=nosecka.gif] nisem mogla zadržat urina - recimo ko sem kihnila je kar malo priteklo - zato sem imela skoz vložke na gatikah -> lahko bi bila tudi voda, pa tega ne bi vedela [sm=zmeden.gif]
Pa sem skoz delala vaje itd...ampak zdaj pa lahko normalno zadržujem, pa vseeno delam še vaje.

Blejka26 -> RE: Odtekanje vode? (14.2.2007 19:43:36)

ko ti bo začela odtekati voda boš takoj vedela-verjami.Jaz sem gledala tv in me je ful tiščalo na wc,ampak sem hotela zdržati do reklam,a sem čutila,da mi nekaj uhaja in šla sem hitro na Wc,a voda je kar tekla vedno hitreje..ko pa sem prišla do školjke se je pa samo vlilo...še sedaj se spomnim panike..kar pod tuš sem še hotela in ne vem kaj...pol so me pa sam v deko zavili in odpeljali,ker takrat itak ne smeš hoditi

FruityTango -> RE: Odtekanje vode? (14.2.2007 19:55:45)

Men so pri prvem porodu mehur predrli in mi je tako voda odtekla na porodni mizi... zato pojma nimam kako v resnici izgleda to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Hvala vsaki za pomoč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anonimen -> RE: Odtekanje vode? (15.2.2007 8:01:13)

zanima me če ti odteče voda ali te lahko mož odpelje v porodnišnico ali moraš nujno klicat rešilca. koliko časa imaš še od odteka vode do trenutka ko je lahko otrok v nevarnosti oz. kdaj je lahko otrok v nevarnosti?

rumba -> RE: Odtekanje vode? (15.2.2007 9:06:37)

Nevarno je v toliko, če bi slučajno popkovnica zdrsnila v porodni kanal pred dojenčkovo glavico. A to je pri prvorodkah zelo neobičajno in ni toliko panike. Vseeno pa raje čimprej v P, če ni predaleč te lahko pelje tudi mož, ti se pa naštimaj v čimbolj ležeč položaj. Pri mnogorodkah, ko je vse bolj "raztegnjeno" in poteka hitreje, pa je to večji problem. LP

Stran: [1]